Diari Més

Municipal

La Diputació amplia les tasques de desinfecció d'espais públics a més municipis i ja en són gairebé un centenar

Aquesta mesura incideix en zones de contenidors, carrers i altres llocs estratègics de 93 poblacions de menys de 1.000 habitants

Tasques de desinfecció en uns contenidors.

La Diputació amplia les tasques de desinfecció d'espais públics a més municipis i ja en són gairebé un centenarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tasques de desinfecció d'espais públics que la Diputació de Tarragona va iniciar la setmana passada en 79 municipis i entitats municipals descentralitzades(EMD)s'amplien a 14 pobles més.D'aquesta manera, aquesta mesura sanitària per evitar la propagació del coronavirus arriba ja a 93 municipis de les comarques del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès.El servei s’ha ofert a tots els ajuntaments i EMDde menys de 1.000 habitants, ja que en tractar-sede localitats petitesla sevacapacitat econòmica per dur a terme aquest servei preventiués menor.

Les tasques de desinfecció les duen a terme sis equips itinerants contractats per la institució, dos més que fins ara, i consisteixen a ruixar carrers principals o places i altres espais públics que es consideren estratègics des del punt de vista del contagi (contenidors de la brossa; davant de botigues d'alimentació, de la farmàcia, de l'Ajuntament i de centres d'atenció sanitària). Ho fan amb una solució d'hipoclorit sòdic al 0,1% (20 ml de lleixiu per litre d'aigua), d'acord amb les indicacions tècniques del Ministeri de Sanitat. A cada poble, les brigades realitzen una desinfecció cada quatre o cinc dies, mentre es consideri adient atesa la situació sanitària. El servei està coordinat pel Servei d'Atenció al Territori (SAT) de la Diputació.

Aquesta mesura de la Diputació de Tarragona per donar suport als ajuntaments de la demarcació davant la crisi del coronavirus se suma a altres accions que la institució ha dut a terme fins a la data, amb el mateix objectiu. En són alguns exemples l'adquisició d'equips de protecció individual (mascaretes, guants, hidrogel i bates) per a ajuntaments de municipis petits, o les mesures extraordinàries per garantir la liquiditat dels consistoris per tal que puguin assumir amb més facilitat les despeses derivades de la crisi sanitària. Amb totes aquestes accions, i d'altres que es posaran en marxa properament, la Diputació de Tarragona vol ser, ara més que mai, al costat del món local, per intentar donar resposta a les peticions dels ajuntaments de la demarcació per tal de mitigar els efectes de la greu crisi sanitària generada per la COVID-19.

tracking