Diari Més

Voluntàries de Prades realitzen més de 1.000 mascaretes per als establiments essencials

Aquesta xarxa de voluntariat és la segona que s'activa al municipi, després de l'Associació de Joves

Una de les dones voluntàries que han fet les mascaretes.

Voluntàries de Prades realitzen més de 1.000 mascaretes per als establiments essencialsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una quinzena de voluntàries de l'associació de dones del municipi de Prades han elaborat més de 1.000 mascaretes des del passat 21 de març. Ray Casals, membre de l'associació, va proposar la confecció de mascaretes i es va fer una crida des de l'Ajuntament per la cerca de voluntaris. Una altra sòcia, Núria Moragues, es va encarregar de realitzar els vídeo tutorials.

Els agutzils del consistori van repartir el material i, ara, una vegada finalitzades totes les mascaretes, s'han esterilitzat i es distribuiran pels establiments essencials del pobleperquè els treballadors i la resta d’habitants en puguin fer ús. Des del consistori recorden que«fa pocs dies es va recomanar des del govern central l’ús generalitzat de mascaretes i justament l’escassetat d’aquest equipament de protecció individual ha fet necessari una iniciativa com aquesta». Actualment hi ha oberts una quinzena d’establiments entre dos forns de pa, tres carnisseries, un supermercat, la cooperativa, la farmàcia, quiosc, estanc, botiga de queviures, dos entitats bancàries i la gasolinera.

Aquesta xarxa de voluntariat ja és la segona que s’activa amb la Covid-19 al municipi. En la primera va ser el torn de l’Associació de Joves de Prades que amb el suport de l’Ajuntament estant oferint serveis de compra a domicili o treure les escombraries a un centenar de famílies de grups de risc que ho han sol·licitat.

tracking