Diari Més

L'Exèrcit ja treballa en la construcció d'un pont provisional a Montblanc

Demà ja estarà construït i dilluns, després que el consistori hi habiliti l'accés, estarà operatiu

L'exèrcit, treballant en el nou pont

L'Exèrcit ja treballa en la construcció d'un pont provisional a MontblancGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Regiment de Pontoners d'especialitat d'Enginyers núm. 12 de l'Exèrcit espanyol ha començat avui la construcció d'un pont provisional a Montblanc, després que les riuades del Francolí del passat mes d’octubre se n'emportessin 3. Un d'aquests era el Pont de Bolovi, una estructura fonamental per l'empresa Crusvi, que es dedica a la incubació d'ous per a la cria de pollets, ja que permet l'accés a la granja. Les destrosses de la riuada no permeten que els camions que van a la granja en qüestió puguin passar pels ponts, i han de fer un camí alternatiu molt inestable, principalment per vehicles de gran envergadura. Això ha provocat fins ara que dos camions hagin bolcat, així com la mort d'alguns pollets.

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, lamenta que encara no s'hagi publicat al BOE el decret d'ajuda pels aiguats, fet que permetria a l'Ajuntament poder adjudicar les obres del Pont de Bolovi. «Un cop puguem adjudicar les obres, tardarem 5 mesos a reconstruir-lo», explica Andreu, que es queixa que «a Múrcia i Alacant es va publicar al cap d'un mes, i només demanem que ens tractin de la mateixa manera que han tractat a la bona gent de Múrcia». De fet, va ser la delegació del govern espanyol la que es va comprometre a l'ampliació d'aquest decret que, en un principi, afectava només a Múrcia. Andreu lamenta que gairebé 6 mesos després aquesta ampliació encara no s'ha produït».

A canvi, la Subdelegada del govern de l'Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, va oferir al consistori montblanquí l'opció que l'Exèrcit construís un pont provisional, mentre no es puguin reconstruir la resta. La Junta de Govern Local del passat 3 de març no va dubtar en acceptar l'oferiment.

La construcció d’aquesta estructura provisional estarà enllestida demà mateix i, entre dijous i divendres, l’Ajuntament formigonarà els accessos per tal de conectar-los al pont. Dilluns ja estarà plenament operatiu.

tracking