Diari Més

Salut

L'exèrcit desinfecta la Residència Vila-seca

El Govern i l'Ajuntament també actuen en aquest centre per a gent gran, on hi ha hagut 7 morts i 61 contagiats

vila-seca ume residencia coronavirus

vila-seca ume residencia coronavirusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una brigada de l'exèrcit espanyol ha desinfectat aquest dimarts la Residència Vila-seca (Tarragonès), afectada per un brot de coronavirus. El centre acumula 61 residents contagiats i diverses víctimes d'entre 76 i 98 anys. Segons Salut, oficialment només s'hi ha confirmat una víctima mortal amb el test PCR, però fonts properes al centre expliquen que els darrers dotze dies han mort sis residents més amb pneumònia i sospita de covid-19.

Divendres passat un equip contractat per la Delegació del Govern a Tarragona ja va desinfectar diverses habitacions i zones comunitàries, i l'Ajuntament desinfecta diàriament l'entorn de l'equipament. Aquest dimarts els efectius de l'exèrcit de terra hi ha fet una desinfecció total.

En concret, l'actuació ha anat a càrrec d'un equip de l'exèrcit de terra amb seu Barcelona i que està format per personal de les unitats de Barcelona i Girona. Anteriorment ha fet taques de descontaminació a la residència Mar i Sol de Creixell (Tarragonès), i Sant Antoni Abad de l'Arboç (Baix Penedès), entre d'altres.

La Residència Vila-seca per a gent gran està gestionat pel grup MUTUAM i ocupat per un centenar de residents amb places públiques que depenen de la Generalitat. Divendres el consistori va oferir la possibilitat de traslladar els residents que decideixi la direcció a un hotel.

tracking