Diari Més

Laboral

Europastry presenta un ERTO que afectarà les plantes de Vallmoll i Sarral

L'ERTO per força major afectarà 400 treballadors de tot l'Estat d'aquesta empresa catalana líder del sector de masses de pa congelades

Les plantes de Vallmoll i Sarral són els seus dos principals centres de producció.

Europastry presenta un ERTO que afectarà les plantes de Vallmoll i SarralACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup català Europastry ha presentat un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per força major que afectarà 412 treballadors dels més de 1.800 que té a tot l'Estat. Aquesta empresa que fabrica i distribueix pa i brioixeria ultracongelada té ubicats a Tarragona dos dels seus principals centres de producció: a Vallmoll (Alt Camp) i Sarral (Conca de Barberà). La companyia, però, no especifica l'afectació a cada fàbrica. Amb tot, des d'Europastry es garanteix la continuïtat dels llocs de treball que formen part d'aquest expedient, així com una compensació per assegurar el 100% de la retribució. Fonts de direcció han explicat a l'ACN que la pèrdua del canal horeca -hotels, restaurants i cafeteries- ha obligat a plantejar-se l'ERTO.
El també denominat canal 'foodservice' té un pes molt important per a Europastry. Representa gairebé el 50% del seu volum de negoci, apunten les fonts de direcció. La caiguda del mercat de la restauració a tot Espanya només s'ha pogut esmorteir en un percentatge molt petit a través de les cadenes de supermercats i tendes de queviures on Europastry hi subministra pa i pastes precongelades.

L'empresa tenia perspectives d'incrementar vendes en la gran distribució, però el consum està canviant i el client prefereix el producte envasat -d'altres marques del sector del pa industrial. Tot plegat ha obligat a preparar un ERTO que en cap cas, però, suposarà el tancament de cap planta ni tampoc cap acomiadament, segons remarca la companyia. Entre les plantes de Vallmoll i Sarral hi treballen aproximadament un miler de persones.

Una situació «temporal»

La companyia recalca que és una situació «temporal». «Esperem poder reconvertir aquesta mesura el més ràpidament possible, quan se superi la situació actual i la restauració torni a la normalitat», diu. Europastry seguirà abastint els seus clients sense problemes, ja que bona part de l'activitat es manté.

Donatiu solidari de la fàbrica de Vallmoll

Recentment, la fàbrica de Vallmoll ha fet un donatiu de productes d'alimentació a col·lectius implicats en la lluita contra la covid-19. L'empresa ha lliurat centenars de pans especials per preparar entrepans a la Creu Roja, el menjador social la Teulada i a les residències d'avis Santa Teresa i la Marquesa.

Les inversions fetes a la planta de Sarral

L'empresa ha apostat per la planta de Sarral. L'any 2018 va invertir 30 milions d'euros en una nova línia per elaborar brioixeria prefermentada d'alta gamma, generant 100 nous llocs de treball. Recentment hi ha inaugurat una nova línia exclusiva de producció de 'Dots', un dels seus productes més exitosos.

Sobre Europastry

A part de la zona de Tarragona, Europastry també té fàbriques a l'àrea metropolitana de Barcelona -Sant Joan Despí, Rubí i Barberà del Vallès- i la seva seu central a Sant Cugat. A la península ibèrica, els centres de producció es concentren a Catalunya i a la Corunya. Actualment, el grup català és present en més de 60 països, a través de 22 plantes de producció i 26 oficines de venta repartides en tot el món. L'any 2018 Europastry va assolir 729 milions d'euros en facturació i va llançar al mercat més de 130 nous productes. Aproximadament el 40% de les seves vendes són fora de l'estat espanyol.

tracking