Diari Més

Oci

El cinema de poble busca la manera de sobreviure a la crisi del coronavirus

L’empresa lleidatana Circuit Urgellenc té un cinema fix a Montblanc i un d’itinerant a Falset

Imatge d'arxiu d'una sala de cinema

El cinema de poble busca la manera de sobreviure a la crisi del coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El de la cultura és un sector, com tants altres, que es veurà greument afectat per l’aturada de vida social a causa de la crisi sanitària del coronavirus. Dins aquest sector hi ha el cinema de poble, una indústria molt vocacional. L’empresa lleidatana de cinema Circuit Urgellenc té sales en diversos pobles de la província de Lleida, a Aragó i a Tarragona, concretament a Montblanc, al Casal Montblanquí, i a Falset, on hi projecten pel·lícules dos cops al més.

El gerent de l’empresa, Pere Aumedes, explica que ha hagut de fer un ERTO que ha afectat un 95% de la plantilla, formada per 60 persones. «Cada mes tenim 25.000 euros de despeses fixes i ara, amb el confinament, no ingressarem res», lamenta Aumades, que es pregunta a més si quan tot torni a la normalitat podran comptar amb la confiança de la gent o tindran prou diners com per comprar pel·lícules. No obstant les dificultats a les quals s’enfronten, Aumades es mostra optimista. «Estem neguitosos però ens en sortirem», sosté.

De fet, Circuit Urgellenc ha posat en marxa diferents campanyes per poder sobreviure i recuperar aviat les pèrdues quan tot torni a la normalitat. Des d’avui, l’empresa comença amb la iniciativa solidària «I love cine de poble», amb la qual vol activar la compra d’entrades anticipades amb grans descomptes en format paquet durant el període de confinament. D’aquesta manera, posa a la venda paquets de 10 i 20 entrades fins al mes de juliol a un preu de 53 i 100 euros, respectivament, que es poden comprar a www.circusa.com. A més, en les sis poblacions amb cinemes que es mantenen gràcies als socis, que són Agramunt, Bellpuig, Mequinensa, Montblanc, Tamarit i Sariñena, i on aquests paguen una quota d’entre 7 i 14 euros al mes, es posa a la venda un abonament per 60 euros, vàlid fins al 31 de desembre i que permetrà a l’usuari anar a veure totes les pel·lícules programades. De manera paral·lela, Circuit Urgellenc ha engegat una campanya de crowdfunding en la qual ofereix al públic la possibilitat de comprar entrades solidàries que aniran destinades a entitats benèfiques. La campanya, a través de www.goteo.com, ha recaptat més de 1.300 euros en 24 hores i ha assolit gairebé el 20% dels fons necessaris.

«Confiem que la gent se solidaritzarà amb la causa, ja que el del cinema de poble és un servei molt important, tant social com culturalment», assegura Aumedes.

tracking