Diari Més

Medi Ambient

Agents Rurals albiren guineus, porcs i astors prop dels nuclis poblats

El animals salvatges, com porcs senglars o aus, com el Duc, s’acosten tímidament als pobles

Un astor,que està entrant a les zones urbanes a caçar.

Agents Rurals albiren guineus, porcs i astors prop dels nuclis poblatsAgents Rurals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els animals salvatges han detectat que no hi som i s’han relaxat en la seva necessitat d’amagar-se de l’ésser humà per sobreviure.Malgrat que la seva presència és de moment tímida sí que es comencen a detectar petits canvis de comportament tal com confirmen els agents rurals del Camp de Tarragona. «Hem notat una presència més notable d’espècies salvatges prop de nuclis habitats degut a la menor circulació de persones o vehicles», explica Jordi Carrasco, cap dels Agents Rurals a l’Alt Camp.

Entre els animals que més s’han deixat veure aquests dies destaquen els porcs senglars, les guineus i els ocells com l’astor que en altres condicions s’amaguen força. Tot i així, la seva presència és tímida i tot apunta que no acaben de confiar que l’absència de persones sigui un canvi permanent. «De moment no hem constatat àrees de cria diferents de les habituals només incursions en àrees que no acostumen a ser-hi», assegura Carrasco.

També els senglars han aprofitat aquesta treva per apropar-se a alguns punts urbans a buscar menjar, segons confirmen fonts dels Agents rurals que apunten «no implicarà cap problema de moment, són aparicions puntuals que quan tot torni a la normalitat desapareixeran». També han vist guineus més a prop de les zones poblades. Entre les aus, s’ha pogut veure individus de l’espècie astor, un ocell de rapinya semblant a l’esparver que també està entrant a les zones urbanes a caçar coloms, tórtores o estornells. També de l’espècie Duc, un altre ocell rapinyaire que sobrepassa els 70 centímetres d’envergadura amb les ales obertes i que es caracteritza per uns ulls grossos i rodons, de color taronja. Pel que fa als animals marítims també s’han detectat més presència de dofins a causa de l’aturada de l’activitat marítima al litoral.

Jaume Solé president de Bioscicat, Societat Catalana de Ciències per la Conservació de la Biodiversitat, explica que «és una situació inèdita i aquests canvis impliquen un moviment a la natura, els altres ocupants també ho noten», apunta. A més, moltes espècies inicien el seu cicle de reproducció i el biòleg apunta que «podríem veure que crien en llocs no habituals, on normalment hi ha presència de l’ésser humà». Solé destaca que aquesta aturada és un respir per la natura a escala mundial perquè la baixada de diferents paràmetres, com l’emissió de gasos o de soroll, juga en benefici del medi.

tracking