Diari Més

Activada l'alerta PLASEQCAT per una fuita d'oli a l'empresa DOW

La fuita està continguda i no hi ha afectació exterior ni cap ferit

Instal·lacions de DOW Chemical

Activada l'alerta PLASEQCAT per una fuita d'oli a l'empresa DOWACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat en Alerta el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) a causa de l'accident que ha tingut lloc aquesta tarda, a les 18.42 hores, a l’empresa Dow Chemical Ibérica, S.A., ubicada a l’Autovia Tarragona-Salou de La Canonja.

Segons ha informat l'empresa, a les 18:30 hores s'ha produït una fuita d’una substància anomenada Paratherm (un tipus d'oli). Seguidament, s’ha activat preventivament el pla d’emergència intern i s’ha notificat la situació al centre d’emergències, que també de manera preventiva ha activat el Plaseqcat en fase d’alerta.

La fuita d'aquest producte calent ha provocat en un primer moment un vapor blanc visible i l'empresa ha activat el seu pla d'autoprotecció (PAU) en fase d'alerta i ha confinat els seus treballadors preventivament.

Una vegada identificat i solucionat el problema, a les 18.45 s’ha procedit a desactivar el pla d’emergència interna.

Cap ferit

Cap persona ha resultat ferida per aquest accident i no hi ha hagut afectació a l’exterior, per la qual cosa no han sonat les sirenes de risc químic.

L'empresa, juntament amb els bombers del parc químic han contingut la fuita i estan treballant en fer el transvasament del producte fuitat en contenidors.

Al lloc també s’han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra i dels Bombers de la Generalitat.

tracking