Diari Més

Salut

Prop de 400 estudiants voluntaris s'incorporen als centres sanitaris de la demarcació

Duen a terme tasques no assistencials en hospitals, CAPS i residències

Dues infermeres, atenent una persona malalta ingressada en un hospital.

El Col·legi d'Infermeres de Tarragona recull material de protecció per a sanitarisACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé 400 estudiants voluntaris se sumen als equips d'hospitals, CAPS i residències de la gent gran de tota la demarcació. Aquests estudiants de diverses especialitats de la branca de les Ciències de la Salut estan duent a terme tasques diverses en l'àmbit no assistencial.

Fins a sis residències d'avis han demanat ajuda de voluntaris estudiants per a poder continuar treballant. Aquests centres es beneficien de la borsa d'estudiants i així poden donar suport als metges i infermeres interns que aquests dies hi estan treballant.

Pel que fa als Centres d'Atenció Primària, quatre CAPS han demanat l'ajuda de metges per a poder fer suport telefònic. En aquest cas, l'augment considerable de consultes telefòniques relacionades amb la covid-19 fa que sigui imprescindible l'ajuda d'aquests voluntaris.

Els hospitals són l'altre gran destinatari d'aquests estudiants. Molts dels alumnes treballen aquests dies en la recopilació d'informació referent al coronavirus. Des de l'elaboració de bases de dades al seguiment i control de casos de contagi per poder trobar l'origen de la infecció.

En l'actualitat hi ha un total de 370 estudiants de la branca de les ciències de la Salut que estan donant un cop de mà als professionals sanitaris de la demarcació en la lluita contra aquesta pandèmia. Concretament, 140 són estudiants de medicina, 130 d'infermeria, al voltant de 30 Metges Interns Residents i la resta formarien part d'altres especialitats com són fisioteràpia, nutrició o psicologia.

tracking