Diari Més

Salut

La Terra Alta (1) i el Priorat (2), les comarques amb menys casos confirmats

La demarcació destaca a Catalunya per no estar tan afectada com altres zones

L'Hospital Joan XXIII ha obert la 5a planta de l'edifici B, el que suposa disposar de 24 llits més.

Salut vol fusionar Joan XXIII i el Sant Joan en un únic hospital més resolutiuACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Camp de Tarragona registrava ahir 562 casos confirmats de coronavirus, segons el Departament de Salut. El mateix Departament difonia ahir una estadística dividida per municipis que, a falta d’estar completament actualitzada, marca que la incidència d’aquesta malaltia en comarques com la Terra Alta i el Priorat, o fins i tot la Ribera d’Ebre, l’Alt Camp i la Conca de Barberà és molt inferior a la d’altres zones no només de Catalunya o de l’Estat sinó també dins de la demarcació de Tarragona. De la mateixa manera, tal com desprèn de les dades facilitades pel Departament en les darreres setmanes, l’afectació del virus a la província és també inferior a la d’altres zones de Catalunya.

D’entre totes les comarques, destaquen la Terra Alta i el Priorat. A la primera s’ha confirmat tan sols 1 cas a tota la comarca –a la Pobla de Massaluca–, segons el portal habilitat per la Generalitat, que indica que s’hi han fet 14 tests que han donat resultat negatiu. Al Priorat, en la mateixa línia, són 2 els positius, 1 a Falset i 1 altre a Porrera, per 21 negatius.

Les altres tres comarques que registren comparativament pocs casos són la Ribera d’Ebre, l’Alt Camp i la Conca de Barberà. A l’Alt Camp, tan sols hi ha 6 municipis amb persones amb COVID-19, 5 dels quals amb 1 sol cas: el Pla de Santa Maria, Montferri, Rodonyà, Vallmoll i Vilabella. A Valls, la capital, n’hi ha 21. En total a la comarca s’han fet fins ara i segons les dades de la Generalitat 77 tests amb resultat negatiu.

A la Conca de Barberà encara són menys els positius, 14, per 22 negatius. Santa Coloma de Queralt, amb 5, és el municipi que n’acumula més, mentre que Montblanc en suma 4. L’Espluga de Francolí (2) i Pira, Sarral i Vallfogona de Riucorb (1) són els altres municipis afectats. Pel que fa a la Ribera d’Ebre, són 5 els casos positius, dels quals 2 són a la seva capital, Móra d’Ebre. Si bé en magnitud de població aquestes comarques no representen un percentatge important, sí que demostraria l’efecte de les crides que s’han fet des d’alguns d’aquests municipis per evitar que els confinaments dels residents a les ciutats de la costa decidissin passar el confinament a les seves segones residències.

Reus i Cambrils

Al Baix Camp s’han detectat, sempre segons aquestes dades de la Generalitat, un conjunt de 69 casos positius, per 374 de negatius. Reus és el municipi més afectat, amb 44, mentre que Cambrils en té 11. A banda d’aquests, també n’hi ha a Riudoms (3), Botarell i l’Aleixar (2) i altres 7 municipis (amb 1). Destaca l’absència per exemple de Mont-roig del Camp, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, entre d’altres municipis amb una presència important de segones residències o de població flotant arribada del turisme.

Tarragona, la Torre i Salou

De la mateixa manera que al Baix Camp, al Tarragonès la COVID-19 no tan sols ha arribat amb força a la capital, sinó també en altres localitats. Tant és així que mentre a Tarragona hi ha hagut 53 positius dels 92 totals de la comarca, també n’hi ha 10 a Torredembarra, 9 a Salou i 5 a Constantí. Per sota seu n’hi ha 3 a Creixell i als Pallaresos, 2 a la Canonja, Roda de Berà i Vila-seca, i 1 a Altafulla, la Pobla de Montornès i a Vilallonga del Camp. Al Tarragonès s’han fet un total de 472 proves amb resultat negatiu.

Repartit al Baix Penedès

A diferència de les dues comarques anteriors, al Baix Penedès no es focalitzen la majoria de casos a la seva capital, el Vendrell. Sí que és la població que té més de confirmats (19), però no són més de la meitat dels que té la comarca (62), on s’han fet 117 proves negatives. Així, doncs, Cunit, amb 14 positius, i Calafell, amb 12, són els altres dos municipis més afectats. En un marge inferior, Albinyana, Banyeres del Penedès, l’Arboç i Santa Oliva en tenen 3, mentre que la Bisbal del Penedès i Sant Jaume dels Domenys en sumen 2. Finalment, Llorenç del Penedès té un veí que hauria donat positiu per COVID-19.

Les Terres de l’Ebre

Més enllà de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, que demostren que són comparativament pocs els casos confirmats a bona part de la vegueria, les Terres de l’Ebre sumaven ahir 94 casos positius. Segons la Generalitat, 22 d’aquests es trobaven al Montsià (15 d’ells a Amposta), alhora que la comarca més afectada era el Baix Ebre (40) i la seva capital, Tortosa, comptava amb 29 casos confirmats.

tracking