Diari Més

Estat d'Alarma

El Pius de Valls habilita la cinquena planta i obre la segona pel COVID-19

L’hospital acusa la manca d’Equips de Protecció Individual (EPI) i una metgessa llença una crida a les xarxes demanant ajuda

Imatge d'arxiu del 12 de març del Pius Hospital de Valls, on també s'atenen pacients de COVID-19.

El Pius de Valls habilita la cinquena planta i obre la segona pel COVID-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pius Hospital de Valls dedica la cinquena planta de l’edifici als pacients afectats pel coronavirus COVID-19 i està obrint la segona per afrontar amb més eficiència l’increment d’ingressos que està provocant la crisi sanitària. Des de l’inici de l’Estat d’alarma, el personal de l’hospital de referència de l’Alt Camp ha denunciat la manca d’Equips de Protecció Individual (EPIS) per tal de protegir el personal i els pacients dels contagis. Ahir, sense anar més lluny, una metgessa del centre feia una crida a les xarxes socials demanant ajuda a les empreses per aconseguir granotes per al personal i poder obrir amb garanties una zona de semicrítics.

«Ens ha anat arribant material, però justet i s’ha de reutilitzar, sobretot les bates. Tenim mascaretes FFP2, però fa temps que ja no en tenim d’FFP3», ha explicat Marisa Cañón, membre del comitè d’empresa del Pius Hospital de Valls.

Els representants dels treballadors del centre hospitalari es mostren molt crítics amb els protocols de seguretat que ha posat en marxa el Ministeri de Sanitat. «Aquests protocols han canviat en funció del material que es tenia, de les donacions de material de protecció i dels recursos humans», afegeix Cañón. Segons el comitè d’empresa del Pius Hospital de Valls, del 5 al 18 de març s’havien publicat «fins a quatre protocols diferents com a mínim». «El primer d’aquests protocols i fins al dia 15 diu que els treballadors que hagin estat en contacte estret amb un cas positiu de coronavirus sense protecció havia de ser confinat catorze dies al seu domicili amb prova de PCR i amb control del servei de vigilància de la salut de l’hospital. El protocol actual diu que es valorarà el risc de l’exposició, i segons es valori, el professional sanitari pot seguir treballant o confinat durant set dies, es fa PCR i, si es negativa, s’incorpora al seu lloc de treball», asseguren des del comitè. Afirmen que tot plegat ha provocat que treballadors que havien estat confinats, l’endemà eren cridats a treballar de nou i, finalment, tornaven a ser confinats. Cañón assegura que la incorporació d’estudiants d’Infermeria i l’ampliació de les jornades dels professionals que feien jornades parcials, entre altres mesures, estan ajudant a encaixar l’excés de treball en una plantilla «que sempre ha anat justa i que ara també acusa les baixes per contagi». Però, un dels problemes més importants que pateix el centre vallenc aquests dies quedava palès ahir mitjançant la crida que llençava una metgessa a través de les xarxes socials, quelcom gens habitual entre el personal sanitari i que ha començat a ser habitual en l’Estat d’Alarma. La metgessa Núria Amigó va fer una crida a les empreses, especialment a aquelles establertes a la comarca, perquè els ajudin a aconseguir aquest material. Amigó explicava que Repsol ja els havia ajudat facilitant-los material.

«Al Pius hospital de Valls necessitem granotes de protecció per obrir una zona de semicrítics! Repsol ens ha ajudat, si us plau faig una crida al territori per aconseguir-ne», publicava a les xarxes socials. En concret, el centre necessita 200 granotes, categoria 3 i 4B, (model Buzo Tyvek 600 plus) per tal de protegir-se i protegir els pacients de COVID-19.

tracking