Diari Més

Laboral

Rebutjat l'ERTO de força major de la planta de Lear a Valls

La Generalitat considera que s'hauria d'haver presentat per causes econòmiques o productives

Imatge aèria del polígon industrial de Valls

Lear presenta un ERTO per als 900 empleats de la planta de VallsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Treball de la Generalitat ha rebutjat l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per força major presentat pel fabricant de components per a l'automoció Lear, que afectava 629 persones.

La conselleria ha desestimat aquest ERTO per no ajustar-se a les condicions de «força major», la fórmula que estan utilitzant aquests dies la majoria de les empreses per enviar a l'atur els seus treballadors de manera temporal davant l'impacte de la crisi del coronavirus, segons ha confirmat aquest departament.

Les mateixes fonts han apuntat que aquest és un exemple de cas d'ERTO que la Generalitat està rebutjant però que n'hi ha d'altres, tot i que encara no es disposen de dades concretes.

Segons La Vanguardia, que ha avançat aquest divendres el rebuig d'aquest ERTO, l'expedient no admès de Lear Corporation és el de la seva planta de Valls i l'administració considera que hauria d'haver presentat un ERTO per causes econòmiques o productives però no de força major.

Fins al moment, la Generalitat ha rebut 51.340 ERTOS, la gran majoria per força major, que afecten 407.278 treballadors de Catalunya.

tracking