Diari Més

Estat d'Alarma

Alba Muñoz: «És complicat aprendre si el professor no t'ho explica»

Els alumnes de segon de batxillerat preparen la selectivitat sense classes presencials i, en algun cas, ni tan sols virtuals

Muñoz fent deures de català a casa seva per preparar-se per la selectivitat durant el confinament.

Alba Muñoz: «És complicat aprendre si el professor no t'ho explica»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selectivitat és probablement l’examen més important en la vida de moltes persones. És el que permet poder estudiar la carrera universitària que un desitja i això la converteix en un pas decisiu a l’hora d’encarar el futur. Però als estudiants de segon de batxillerat d’enguany aquesta prova de foc se’ls presenta, si més no, diferent. Els ministeris d’Educació i d’Universitats de l’Estat espanyol ja van anunciar que s’endarrereix la data de celebració de les PAU a causa del confinament domiciliari per la crisi del coronavirus. Els alumnes han d’estudiar des de casa, ja que no hi ha classes, i això els pot perjudicar a l’hora de preparar-se per aquest examen, que es durà a terme finalment entre el 22 de juny i el 10 de juliol.

«És un caos», assegura Alba Muñoz, estudiant de segon de batxillerat de l’Institut d’Altafulla. Muñoz explica que no fan classes en línia, sinó que els professors els envien els deures i les tasques a desenvolupar de les diferents assignatures a través del moodle i ells ho han de fer des de casa. «És molt complicat aprendre si el professor no t’ho explica», diu la jove, que afegeix que està especialment «mosquejada» amb l’assignatura d’Història, ja que diu que «tot sol a casa no t’ho aprens, t’ho han d’explicar i que ho entenguis bé».

A més, diu Muñoz, «costa resoldre dubtes si no estàs a classe perquè potser envies un correu a un professor preguntant una cosa que no entens i tarda dos dies en contestar-te. I potser quan et responen segueixes sense entendre-ho», lamenta. Muñoz assegura que dedica més hores a l’estudi que si anés a classe. «A l’institut fem 6 hores de classe i després a casa li dedico unes 3 hores més. En canvi ara faig unes 10 hores al dia, que és una mica més del temps que dedico habitualment, però acabes aprenent menys, o més lentament», es queixa.

No obstant això, Muñoz creu que el fet d’haver de dedicar-hi més hores i d’haver de ser autoexigent pot fer que vagi més preparada a l’examen de selectivitat. «A més ens han dit que ens reduiran el temari», celebra la jove, que espera que la manca de classes presencials no li passi factura pel que fa als resultats de l’examen. De fet, ja es coneix que el model d’examen serà el mateix que en anys anteriors però les preguntes seran més flexibles, és a dir, que es podran descartar les d’aquells temaris que no s’han fet a classe. «Tot i això vius una mica amb la incertesa de saber quan tornarem a fer classes, de quan les acabarem, de quan començarem la universitat, etc.», assenyala Muñoz.

Amb la mateixa incertesa ho viu Xavier Moreno, que també estudia segon de batxillerat a l’Institut d’Altafulla. «No sabem fins quan s’allargarà el curs, estem a l’espera de noves notícies», sosté. Tot i això, Moreno diu que s’ho està prenent d’una manera positiva i no creu que el fet de no fer classes presencials pugui acabar afectant en la seva nota de selectivitat. «Veurem si acaben reduint matèria per l’examen però, de totes maneres, ja som grandets per apanyar-nos a casa i estudiar i fer els deures que ens envien els professors per preparar-nos per la selectivitat».

De totes maneres, «alguns professors es passen una mica perquè hi ha matèries que, si no te les expliquen a classe, són complicades d’entendre», lamenta Moreno, coincidint amb Muñoz, tot i que celebra que alguns dels docents ja estan «incorporant classes virtuals», mesura que podria alleugerir aquesta problemàtica.

Sense viatge de fi de curs

Si bé la selectivitat és un dels moments més importants en la vida d’un estudiant, també ho és el que ve després, el viatge de fi de curs. Enguany, tant Muñoz com Moreno s’han quedat sense el clàssic viatge a Menorca per Sant Joan. Els dos lamenten que no els tornaran els diners dels vols, el que consideren una inversió important, i, a més, Moreno no creu que el puguin fer a l’estiu perquè molts dels seus amics treballen durant els mesos de juny, juliol i agost. «Potser el fem al setembre», diu el jove.

tracking