Diari Més

Voluntaris de Cambrils i de Reus fabriquen viseres per a personal sanitari

Dani Rodríguez, Jennifer Abenójar, Marc Guijarro, Maria Ru, Dylan Oggero, Alejandro Recena, Marcel L. Bertran i Álex treballen sense descans

Daniel Rodríguez i Jennifer Abenójar.

Voluntaris de Cambrils i de Reus fabriquen viseres per a personal sanitariDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus requereix molt de material per a poder atendre de la millor manera als malalts que ho estan patint. Tots els treballadors que s’estan deixant la pell en els diversos sectors necessiten indumentària de seguretat i, entre ells, el personal sanitari és al que més li urgeix. Per aquest motiu, un grup de persones del Camp de Tarragona ha posat en marxa una campanya per a fabricar viseres destinades al personal sanitari, les quals resulten molt necessàries.

Han posat en marxa iniciativa diverses persones, algunes d’elles propietàries de negocis relacionats amb la informàtica, ja que el material és imprès abans de rematar-lo i entregar-lo a la direcció general de l’Institut Català de la Salut (ICS). Ahir, se li van entregar una gran quantitat, les quals seran repartides durant els pròxims dies.

Els promotors d’aquesta iniciativa són l’amo de PCBox Cambrils, Daniel Rodríguez; la seva parella, Jennifer Abenójar, que és infermera; els cambrilencs Marc Guijarro i Maria Riu; Marcel Lucia Bertran, de Beep; Alejandro Recena, de Limo Design 3D; Álex, d’Apcenter; i Dylan Oggero, que té una impressora a Reus, a casa seva.

Diari Més s’ha posat en contacte amb Daniel Rodríguez, que explica que «em vaig posar en contacte amb diferents persones de Cambrils i d’altres que volien donar bovines de PLA (un polímer biodegradable) i la rebuda ha estat molt bona. Sobretot són veïns de Cambrils els que estan ajudant a la iniciativa», diu.

Ara bé, els que realment estan treballant sense descans són aquestes persones abans esmentades, que o bé des del seu negoci o des de casa seva fabriquen les viseres.

Per a què serveixen?

Si les mascaretes estan sent el material més demandat pels sanitaris, les viseres tenen una gran utilitat. Ho explica la parella de Rodríguez. «Evita que esquitxi qualsevol cosa i també absorbeix les gotes de suor, entre d’altres. Són molt útils i no són d’un sol ús, sinó que es poden fer servir fins que el material es fa malbé», diu Jennifer Abenójar. «En teoria és un EPI (Equip de Protecció Individual) secundari, perquè la visera no va en contacte amb la pell», afegeix.

Les bovines són d’un quilogram i tenen un preu de 22 euros. Cada bovina té material suficient per a fabricar unes 60 viseres, amb què tots aquests voluntaris, herois anònims, tenen encara molta feina per davant.

Viseres ja confeccionades

Voluntaris de Cambrils i de Reus fabriquen viseres per a personal sanitariDiari Més

Les bovines

Voluntaris de Cambrils i de Reus fabriquen viseres per a personal sanitariDiari Més

tracking