Diari Més

L'Ajuntament de Sarral atura el cobrament d'impostos

És una de les mesures que ha pres arran del coronavirus

Treballadors a l'Ajuntament de Sarral durant el Covid-19

L'Ajuntament de Sarral atura el cobrament d'impostosAjuntament de Sarral

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l’objectiu de contribuir a superar la crisi del coronavirus, el govern municipal de Sarral ha posat en marxa una bateria de mesures, alhora que dóna suport a les iniciatives ciutadanes en la mateixa direcció. Així, l’Ajuntament ha constituït el Comitè d'Emergències Municipal, integrat per l’alcalde Jaume Fornés i els regidors Pau Moreno, Victòria Cañís, Ricard Miquel i Eduard Saltó. Aquest comitè, amb funcions definides pel Procicat, ha activat el Pla de Contingència Municipal contra el COVID-19, el qual estableix els mecanismes necessaris per garantir els serveis bàsics i essencials per a la població.

D’altra banda, el govern municipal considera «imprescindible aturar temporalment el cobrament de diverses taxes municipals per tal de no empitjorar més la situació econòmica dels veïns i les veïnes». Per això ha suspès els períodes d’ingrés i cobrament de totes les taxes municipals que recapta directament l'Ajuntament fins que acabi la declaració d'Estat d'alarma declarada pel govern espanyol, que de moment s’ha allargat fins a l’11 d’abril.

S’han decidit suspendre les quotes d’ús del pavelló, de la Llar d’Infants, d’expedició de documents administratius, de taxi i d’activitats classificades d’innòcues. També se suspèn la taxa de venda ambulant, encara que la celebració setmanal del mercat es manté i al mateix indret, però amb noves mesures de seguretat estrictes per a venedors i compradors per tal de protegir-se del virus. El manteniment del mercat rau en la voluntat de no perjudicar el sector agrari i per tal de garantir un abastiment de productes de proximitat, seguint alhora les recomanacions de la Generalitat.

El voluntariat

Durant aquesta setmana un grup de voluntàries ha estat cosint mascaretes per repartir-les entre els sarralencs, en coordinació amb tots els regidors del consistori. Així, s’han produït unes 400 mascaretes, amb teles donades per l’empresa tèxtil Fluvitex, que han estat desinfectades gràcies a la col·laboració desinteressada a la fàbrica d’Europastry i als especialistes odontològics d’IDentic a Montblanc. Les han repartides l’Associació de Joves de Sarral.

«Ens han rebut amb llàgrimes»

L’altra acció solidària ha estat fer arribar un miler de DOTS, un pasta dolça cedida per Europastry, i que membres del govern municipal han repartit a diverses residències de gent gran i serveis essencials de la Conca de Barberà i l’Alt Camp. L’alcalde, Jaume Fornés, explica que «volem agrair aquesta i totes les mostres de solidaritat i compromís en un moment tant complicat per a tothom. Podem dir que s’han rebut molt bé, en alguns llocs han sortit a rebre’ns amb llàgrimes als ulls pel detall».

Els DOTS s’han fet arribar als CAP de Montblanc-L’Espluga i de Santa Coloma de Queralt, a l’Hospital Pius, a les residències de Santa Coloma, la Jaume I, la Conca de Barberà i la Sant Jordi, així com a les cinc residències de Valls. A més, s’han portat a la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil i servei d’ambulàncies de Montblanc, Valls i Sarral.

Manifest per un confinament efectiu

L’Ajuntament de Sarral també s’ha sumat al manifest conjunt de les tres entitats que agrupen els municipis catalans, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya en el qual asseguren que «només amb un confinament efectiu, amb la col·laboració i solidaritat de tothom, podrem frenar la pandèmia».

A més, reclamen al govern espanyol «poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària; anul·lar totes les mesures que encara queden de la LRSAL que limiten l’autonomia local» per poder disposar de més eines per aturar la pandèmia i els efectes que se’n derivin.

L’alcalde de Sarral, Jaume Fornés, afirma que «reiterem a la gent que es quedi a casa. Sabem que s’està complint, però és la única solució. Que ningú es relaxi». També explica que «totes les empreses de Sarral estan funcionant. Amb més o menys feina, però es treballa».

tracking