Diari Més

Un salouenc demana material per poder cosir mascaretes a casa seva

Antonio Cabrejas ha sol·licitat via Facebook tot el necessari per poder ajudar a la causa i, a més, informa de l’actualitat a un canal de Youtube

Antonio Cabrejas està preparat per si algú li envia material per a poder fabricar mascaretes.

Un salouenc demana material per poder cosir mascaretes a casa sevaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus, si una cosa té, és que ha fet florir els herois de veritat, aquelles persones que ajuden al fet que d’altres puguin sobreviure davant d’una pandèmia tan perillosa com el coronavirus. Des de sanitaris, fins a agents policials passant per tots aquells que ajuden a omplir els supermercats d’aliments o les farmàcies de medecines. Tots ells són imprescindibles ara mateix i, en els darrers dies, s’hi ha sumat més gent anònima que vol aportar el seu granet de sorra en uns temps tan lamentables com els que estem vivint. Un d’ells és Antonio Cabrejas, establert a Salou i que ha reclamat mitjançant les xarxes socials material per poder confeccionar mascaretes amb la seva màquina de cosir.

«Sóc fotògraf, però estic en atur. M’agraden molt les manualitats i, a casa, tinc una petita màquina de cosir», explica Cabrejas, qui detalla per què li va sorgir la idea de confeccionar mascaretes. «Com vaig passar la primera setmana de confinament a casa més o menys bé, en aquesta segona vaig pensar que havia de buscar-me alguna activitat. Em va passar pel cap posar a Facebook posar el meu oferiment per si alguna associació pot donar el seu material», diu. De moment, no ha tingut sort, però té l’esperança que algú li pugui enviar material per poder dedicar «una o dues hores al dia» a fabricar aquestes mascaretes.

El patró fet

El salouenc, molt implicat en la causa, recorda que «per a posar-me a treballar, empreses o associacions m’haurien de portar un patró ja fet. Jo tan sols el retallaria, el cosiria i li posaria les gomes», ja que no té cap tipus d’experiència a l’hora de cosir mascaretes d’aquest tipus ni res semblant. Li «és igual quina quantitat de material em portin. Si em donen deu metres de tela, faré tantes mascaretes com sigui possible amb aquest material».

Antonio Cabrejas ha fet càlculs i, tot i que no sigui un expert, sap aproximadament quantes mascaretes podria fabricar amb cert material. «Mai n’he fet», recorda, tot i que s’aventura a dir que «cada mascareta és d’uns 20x20 centímetres i, per cada metre, en sortirien cinc».

Per a molts col·lectius

En cap cas es tractaria de mascaretes per a personal sanitari, ja que aquestes són molt més complexes de fabricar i són completament diferents. «Serien aptes per a supermercats, per a qui volgués, per a qualsevol associació de cara al públic», recorda el salouenc, esperançat amb què algú faci cas a la seva crida.

«Tan sols ho faig per Salou», recorda, orgullós pel fet que la gent ha respost positivament a la crida a Facebook. «Tinc molts likes i comentaris però, de moment, no m’han ofert res de material», continua.

El seu canal

Per altra banda, aquest salouenc compta amb un canal de Youtube, que també utilitza per temes relacionats amb la pandèmia del coronavirus. «Es tracta de Canal + Salou. Està dirigit a la població de Salou i, durant el coronavirus, m’agradaria publicar-hi dades sobre Salou i, ara mateix, m’és impossible», es queixa, tot lamentant que no troba enlloc dades actualitzades de salouencs i salouenques que estiguin patint el virus o que se n’hagin recuperat després d’haver-lo agafat. Es consola amb dades autonòmiques, ja que «a les dotze del migdia vaig actualitzant les dades de Catalunya».

tracking