Diari Més

Laboral

S'amplia la borsa de treball per reforçar les plantilles a les farmàcies del Camp i Terres de l'Ebre

Les ofertes publicades per diferents farmàcies estan disponibles al web del COFT

Imatge d'arxiu de diferents medicaments.

medicaments, farmàcia, pastillesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de la borsa de treball del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) s’ha ampliat amb noves convocatòries de feina, adreçades a graduats i/o tècnics en Farmàcia, dirigides a cercar personal per a les farmàcies comunitàries del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. L’objectiu és reforçar les plantilles d’aquests establiments davant l’emergència sanitària provocada pel coronavirus SARS-CoV-2.

Aquesta és una de les mesures per fer front a la demanda sorgida a conseqüència de la propagació del Covid-19. Donada aquesta situació, els professionals farmacèutics estan col·laborant activament en la contenció del coronavirus i cooperant amb les autoritats i personal sanitari per tal d’assegurar la sostenibilitat i continuïtat del servei que s’ofereix a tota la comunitat amb les màximes garanties. En aquest sentit, a la seva tasca habitual d’assegurar l’abastiment de medicaments als ciutadans que ho necessiten, s’hi afegeix la campanya deprevenció del coronavirus, a través de la qual recomanen pautes higièniques i de protecció per evitar contagis mitjançant informació rigorosa.

Alhora, donat aquest Estat d’Alarma, per evitar que els pacients hagin de desplaçar-se als Centres d’Atenció Primària (CAP) i/o hospitals, com a mesura excepcional, s’ha creat un circuit alternatiu perquè puguin aconseguir el seu Pla de Medicació. En aquest sentit, els usuaris que prenen un tractament de llarga durada i els hagi caducat el Pla de Medicació podran dirigir-se a la farmàcia amb la targeta sanitària (TSI) a través de la qual el farmacèutic podrà consultar el Pla en format electrònic en cas que no es porti en paper. Si el medicament ja estava contemplat al Pla anterior, el farmacèutic podrà dispensar la medicació per a un mes de tractament.

En aquest sentit, el President del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona (COFT), Joaquim Nolla, recorda que «el personal de la farmàcia comunitària, com a agent de salut pròxim a la població, té un paper essencial atenent, a primera línia, en l’abastiment de medicaments i productes d’higiene, així com en la vigilància de la salut i prevenció de malalties». Nolla manifesta que «des del COFT es posa a disposició de les empreses/farmàcies les eines necessàries per cercar d’una manera ràpida i eficaç candidats que permetin reforçar les plantilles i sumar esforços davant d’aquest complex escenari».

Les ofertes publicades per diferents farmàcies del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre estan disponibles al web del COFT. Per aplicar a elles, els aspirants, graduats i/o tècnics en Farmàcia, han de fer la seva demanda a través del formulari d’inserció que trobaran en l’àrea candidat en la secció Penjar CV. A través d’aquest apartat poden deixar les seves dades i adjuntar el seu currículum.

El COFT insisteix a la ciutadania no sortir de casa si no és estrictament necessari i insta a seguir les recomanacions i mesures de prevenció de les autoritats sanitàries per tal de minimitzar el risc de contagi i actuar en la contenció del Covid-19. La institució recorda queels usuaris poden seguir a través de les xarxes socials del COFT la campanya informativa «Sigues responsable, queda’t a casa. La teva farmàcia segueix aquí» amb les instruccions i protocol d’actuacions per protegir-se i protegir els que estan més a prop.

tracking