Diari Més

La Protectora SPAC es queda sense menjar degut al retard en les comandes

Uns 400 gossos no poden sortir de les gàbies degut a la falta de voluntaris pel confinament

Imatge de les instal·lacions de la Societat Protectora d'Animals de Catalunya.

La Protectora SPAC es queda sense menjar degut al retard en les comandesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 400 gossos es troben a la Protectora de Torredembarra actualment gestionada per la Societat Protectora d’Animals de Catalunya (SPAC). El confinament a causa de l’actual situació d’Estat d’Alarma ha provocat que els voluntaris no puguin trepitjar l’espai que acull els animals que han estat recollits per aquesta entitat, és a dir, han perdut també l’únic moment que tenien l’oportunitat de sortir a passejar. Myriam Esquís, portaveu de l’entitat explica que «el cap de setmana venia molta gent a treure gossos, a passejar malgrat hi ha animals que no tenen l’oportunitat de sortir mai de la seva gàbia o una vegada cada quatre mesos, perquè no tenen qui els tregui».

Aquesta situació afegida d’estrés, es complica per la manca de menjar. La protectora es va quedar sense pinso pels animals durant aquest cap de setmana «degut a que les comandes ja no arriben de manera immediata, aquests dies ho hem pogut salvar amb menjar a base de pollastre però la situació serà insostenible si perdura». L’entitat ha trobat la manera de rebre donacions de pinso sense que calgui cap tipus de desplaçament donat que la Botiga Bon Àrea disposa de l’opció de realitzar encàrrecs on-line i que els membres de l’entitat puguin recollir-la a l’establiment de Torredembarra.

A més, una de les vies que permetia alleugerir les gàbies era el trasllat dels animals a altres països europeus a través d’una entitat holandesa Stichting amb la que col·laboren des de fa temps, «però ara tot ha quedat anul·lat i és impossible continuar col·laborant» explica Esquís.

L’actual situació de l’entitat fa que sigui més necessari que mai que els gossos surtin en acollida donat que malgrat l’estat de confinament, els gossos no s’estalvien ser abandonats i continuen trobant-se animals als carrers dels municipis de Tarragona. En aquest sentit, una solució que demanen és aconseguir acolliment pels animals. «Volem acollides però que no es limitin únicament al temps de confinament sinó que pugui mantenir-se fins que l’animal sigui adoptat donat que tornar un animal després d’estar en una casa a una gàbia és com tornar a viure un abandonat» explica Esquís.

La situació ha obligat als membres de l’entitat a adaptar-se a la situació i si cal gestionar una acollida, són ells mateixos qui s’han de traslladar al domicili de les persones per tal de portar el gos, extremant les mesures de seguretat. Tanmateix, ho fan quan poden i quan finalitzen la seva feina al refugi i per això, tenen encara animals esperant marxar a la seva acollida.

Per col·laborar es pot contactar a través de la seva web http://spac.cat/

tracking