Diari Més

L'empresa Reval Sport fabricarà unes 8.000 mascaretes de tèxtil diàries

Actualment la seva producció és d’unes 5.000 unitats per dia, però l’increment de la demanda ha provocat la contractació de personal extern

Una de les mascaretes que comercialitza l'empresa Reval Sport.

L'empresa Reval Sport fabricarà unes 8.000 mascaretes de tèxtil diàriesDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La demanda de mascaretes va en augment a mesura que passen els dies, ja que la crisi del coronavirus al país està creixent a pas de gegant. Cada dia són més les morts i els infectats per aquest virus, amb què tothom està obligat a multiplicar els seus esforços.

La producció de mascaretes s’ha disparat en els darrers dies i, una de les empreses del Camp de Tarragona que se n’encarrega és Reval Sport, que al llarg dels pròxims dies incrementarà molt el volum de feina. Pere Jansat i Robert Balañá són els dos propietaris d’aquesta empresa que, actualment, està fabricant unes 5.000 mascaretes tèxtils cada dia. Les mascaretes tèxtils no són aptes per a sanitaris ni per a ús hospitalari, tot i que són molt útils per a aquelles persones que han de seguir treballant en el dia a dia i que necessiten protegir-se davant d’una pandèmia molt contagiosa i que està deixant tantes víctimes.

Pere Jansat assegura a aquest mitjà que aquesta producció de 5.000 mascaretes «s’incrementarà a 7.000 o 8.000 al llarg de la setmana, ja que la demanda està sent enorme». Es tracta de material que acaben utilitzant empreses com per exemple de neteja i desinfecció o similars.

Increment de personal

Aquestes mascaretes estan compostes de polièster al cent per cent i l’empresa Reval Sport s’ha vist obligada a ampliar personal mitjançant subcontractes, ja que la producció no s’atura en cap moment i calen moltes mans per a poder abastir una demanda que creix a mesura que passen els dies.

Segons Pere Jansat, «ho hem valorat i hem calculat que, en principi, aquesta demanda durarà unes tres setmanes, o sigui, que haurem de produir 7.000 o 8.000 mascaretes durant aquest període de temps». Això no significa que en tres setmanes ja no se’n necessitin, ja que es tracta simplement d’una estimació. Ni tan sols els polítics, que estan fent compareixences públiques cada instant, ni els sanitaris, que estan lluitant arriscant la vida en cada moment, saben quan finalitzarà la pandèmia. Per tant, en el cas que fos necessari continuar fabricant mascaretes més enllà d’aquestes tres setmanes, «seguirem fent-ne més, sense cap problema, estem completament preparats».

«Tant de bo no fos així»

Jansat parla en veu seva i en la del seu soci a l’hora d’afirmar que «és lamentable tot això que està succeint, tant de bo no hagués de tenir aquesta feina de fabricar tantes mascaretes, perquè el coronavirus i tot el que suposa estan sent molt durs per a la societat».

El propietari de l’empresa alcoverenca, a més, remarca que «no hem apujat els preus de les mascaretes ni un cèntim, per tant, són exactament els mateixos que teníem quan les fabricàvem de forma habitual, ja que creiem que no seria de rebut fer-ho en una situació com en la que ens trobem actualment».

tracking