Diari Més

«Si estimes el teu poble, no vinguis»: el Priorat vol evitar un onada de desplaçaments a segones residències

Ajuntaments i Consell Comarcal apel·len al confinament per evitar la propagació del virus

Imatge d'arxiu del poble de Siurana.

«Si estimes el teu poble, no vinguis»: el Priorat vol evitar un onada de desplaçaments a segones residènciesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Comarcal del Priorat i els ajuntaments de la comarca estan preocupats davant «l'onada de desplaçaments» cap a segones residències i domicilis de familiars que han detectat des que es va decretar l'estat d'alarma pel coronavirus. En un comunicat conjunt, les institucions demanen a la ciutadania que respecti el confinament i eviti desplaçar-se a la comarca. Subratllen que l'elevada taxa d'envelliment i la «precarietat» dels serveis sanitaris i socials bàsics converteixen el Priorat en un territori «especialment sensible» a aquestes afectacions. «Tots volem que els nostres pobles continuïn vius. Si us plau, en aquests dies, si estimes el teu poble, no vinguis», demanen.

En declaracions a l'ACN, el president del Consell Comarcal, Xavier Gràcia, confirma que el cap de setmana passat el Priorat va rebre «un índex més elevat del normal» de persones amb segona residència. «Entenem que la gent vulgui venir a refugiar-se a llocs on no hi ha tan índex de contagi, però entenem que hi ha perill i que no podríem atendre de cap manera una crisi», avisa.

Els alcaldes i alcaldesses demanen fer «un exercici de responsabilitat individual i col·lectiva», i respectar les indicacions «mantenint la tranquil·litat i el sentit comú». D'una banda, recorden, perquè els desplaçaments per motius no recollits als decrets i resolucions de les autoritats competents estan prohibits i seran sancionats, però, sobretot, «per no haver de lamentar pèrdues humanes derivades de la imprudència i la inconsciència».

«Sabem que els nostres pobles són espais idonis per fugir de la hipocondria de la ciutat, però en estat d'alarma aquesta decisió pot tenir greus conseqüències per a la població resident» insisteixen, alhora que recorden que, «tot el que sigui mantenir-se a casa i limitar la mobilitat ajudarà a controlar la propagació del coronavirus als nostres pobles i protegir la població de risc».

tracking