Diari Més

Treballadors de Correos esclaten per seguir treballant «sense protecció»

Més de 40 empleats arreu del país tenen coronavirus i uns 400 estan en quarantena

L'oficina de Correus de Tarragona registrava ahir llargues cues perquè entraven d'un en un.

Treballadors de Correos esclaten per seguir treballant «sense protecció»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Postal Universal és el conjunt de serveis postals la prestació dels quals garanteix l’Estat de forma permanent en tot el territori nacional i a preu assequible per a tots els usuaris. Aquest és el motiu pel qual els treballadors de Correus d’arreu d’Espanya no han aturat la seva activitat laboral tot i l’ordre de confinament i de prestació de serveis mínims decretada pel govern de Pedro Sánchez arran de la crisi del coronavirus.

Ahir es coneixia que més de 40 empleats de Correos d’arreu del país tenen coronavirus i que uns 400 més estan en quarantena. Sindicats i empresa es van reunir per valorar la situació.

El responsable d’una de les oficines del Camp de Tarragona ha explicat aquest mitjà que no estan gens contents amb les mesures que els ha ofert Correus i ha esclatat per tot el que estan vivint aquests dies. «Ens han assegurat que el servei, passi el que passi, s’ha de prestar, pel Servei Postal Universal. Una vegada en aquest punt, el que és indignant és que les mesures de prevenció que ens han ofert són molt pobres, estem desprotegits», explica el treballador de Correos, que s’ha vist obligat a obrir de dos quarts de deu del matí a dos quarts d’una del migdia, el nou horari fixat per l’empresa pública.

Tot el material de prevenció per a la infecció del coronavirus que han obtingut els treballadors es redueix a dues coses. «Ens han donat guants per a tots i també ens han posat un cartell al lavabo en el qual ens indiquen que ens hem de rentar les mans cada hora, res més», lamenta aquesta persona, la qual afegeix que «a aquells que estan de cara al públic, els han recomanat rentar-se les mans cada 45 minuts».

Per altra banda, hi ha els treballadors que han de fer els repartiments a domicilis, els quals també continuen endavant. Aquí, el sistema és senzill: «Les cartes i paquets petits els podem seguir entregant a l’oficina de Correos, sense problema i sempre respectant la distància de seguretat d’un metre. Ara bé, quan hem de portar els paquets més voluminosos a casa toquem el timbre o la porta i, sense acostar-nos al destinatari, li demanem el DNI i com és la seva signatura. Els introduïm nosaltres mateixos a la PDA i marxem». Pel que fa a la resta de cartes, les que tenen cabuda a la bústia, no hi ha cap problema, ja que no hi ha contacte entre persones.

«Mesures insuficients»

«Entenem que no són suficients les mesures de seguretat que ens està donant l’empresa», es queixa el treballador de Correos amb el qual ha parlat aquest mitjà. L’empresa els ha dividit en torns, amb què treballen menys hores al llarg del dia, «en principi, sense cap baixada de sou, ja que d’aquest punt no ens n’han parlat». «Al final, el client no interactua amb tu i la idea és que entrin a l’oficina d’un en un», tot i que, com en la resta de comerços que estan oberts, és una situació complicada de controlar. A les oficines, tan sols hi ha una persona en cada lloc de treball. A cada finestreta hi pot haver, com a màxim, una persona.

«Ens queixem també que Correos va trigar massa a implantar les insuficients mesures de seguretat i la gent està molt nerviosa, tant en aquesta com en altres oficines», lamenta el treballador.

El que sí els han facilitat als operaris de Correos és un protocol en el cas que hi hagi algun infectat a casa. En aquest cas, el primer és avisar, el segon és desallotjar l’oficina i, el tercer, desinfectar-la.

tracking