Diari Més

Reus i Cambrils redueixen el servei de l'autobús urbà municipal

En els dos municipis del Baix Camp la quantitat d’usuaris ha disminuït al voltant d’un 90%

La parada Sol i Vista 1, on s'ha traslladat el monòlit.

Queixes dels usuaris de les línies 30 i 31 del bus de Reus per la pèrdua de freqüènciesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus i Cambrils van decidir ahir reduir el servei de l’autobus urbà municipal en consonància amb la disminució de la quantitat d’usuaris per aquestes ciutats del Baix Camp. En tots dos municipis, s’ha reduït un 90% el nombre de persones que agafen el bus urbà, però, per no deixar sense servei a aquell petit porcentatge que encara l’utilitza, tots dos consistoris han decidit mantenir uns serveis minims a partir d’avui, dijous 19 de març.

En el cas de Reus, la reduccó de la freqüència del bus municipal afectarà les L10, L20 i L30. De dilluns a dissabte, la L10 disposarà de dos dels tres busos, la L20 tres dels quatre i la L30 només un bus. Pel que fa als diumenges, la L10 tindrà un bus, la L20 dos i la L30 cap. L’alcalde reusenc, Carles Pellicer, remarcava ahir, en una roda de premsa online, que «el bus municipal de Reus no se suspèn, però si que reduïm les freqüències a la meitat». Anteriorment, coincidint amb l’aturada de les classes, s’havien suprimit les línies d’autobús municipal que donaven servei a les escoles de la ciutat. En aquesta roda de premsa realitzada al palau municipal però transmesa a través d’internet, el batlle reusenc va recordar insistentment la importància de confinar-se a casa per combatre el virus.

En el cas de Cambrils, el servei també es reduirà a partir d’avui i ho farà, aproximadament, un 60%. En detall, es reduiran el nombre de viatges de la L1 Llevant i la L2 Ponent, restant fora de servei la L3 Estació. Els nous horaris es podran consultar a les principals parades, al web de l’Ajuntament cambrilenc i a Aparcam i xarxes socials. Pel que fa a més mesures de seguretat, l’operadora de transport ha intensificat la neteja i desinfecció de vehicles i es recomana evitar viatjar amb transport col·lectiu a les persones de risc, les majors de 65 anys, amb malalties cròniques o pluripatològiques o amb immunosupressió.

Un 8% de la població al carrer

A Cambrils, la mobilitat de vianants i vehicles ha baixat un 90% aproximadament a causa de l’estat d’alarma i les restriccions de mobilitat per aturar el coronavirus. Segons dades de la Policia Local, el diumenge només hi havia un 2% de la població i dels vehicles circulant pel nucli urbà comparat amb un diumenge d’hivern amb bon temps, mentre que dilluns representava un 11% i dimarts va baixar fins a un 8%. El nombre de viatgers del transport públic urbà s’ha reduït un 97% respecte als dies feiners normals. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va dirigir ahir un missatge d’agraïment a la població i als establiments que estan complint les mesures extraordinàries i va explicar que l’Ajuntament segueix treballant amb actuacions per garantir la seguretat i la salut dels cambrilencs i cambrilenques, com la intensificació de la neteja de la via pública i especialment d’espais com el mercat municipal. A més, l’alcaldessa també va recordar a la població la importància de no deixar la brossa fora dels contenidors per facilitar el servei de neteja.

tracking