Diari Més

El Pius de Valls denuncia «la manca d'equips de protecció individuals» pels professionals sanitaris

Exigeix als governs «la realització de les proves que garanteixin la salut dels professionals»

Imatge d'arxiu de l'Hospital Pius de Valls.

hospital pius de vallsPius Valls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comité d'Empresa del Pius Hospital de Valls ha enviat un comunicat dirigit a la població i als responsables de l’ Àrea Sanitària tant de la Generalitat com del govern Espanyol, per «denunciar la manca d’EPIS ( Equips de protecció individuals)».

El comunicat inclou les dades de consum d'aquest material i l'estoc que hi ha al centre sanitari. Destaquen que de les anomenades mascaretes de protecció 1, anomenades quirúrgiques, que fan una protecció del professional sanitari cap al pacient, en queden 2000 unitats, el que equival a tenir-ne per uns 10 dies, «sempre que no augmenti el nombre de casos».

De mascaretes, FFP2, que fan protecció tant al pacient com al personal sanitari, en queden 500 unitats, amb un consum de 100 unitats diàries. Pel que fa les mascaretes FFP3 , que fan una protecció més eficaç i necessària en algunes tècniques específiques, tenen les 220 unitats que van rebre com a donació de l’Institut Jaume Huguet de Valls.

Al centre només tenen 185 ulleres de protecció de la donació de l'Institut, 25 pantalles protectores i «desconeixen» el nombre de bates disponibles.

«Són unes dotacions ben justes que preveiem que es poden esgotar en una setmana, i les autoritats ens estan avisant que això només acaba de començar i el més gros està per arribar», destaquen en el comunicat.

Denuncien també el canvi diari en els protocols de tractament pel Covid-19, uns canvis que «afecten directament a les mesures protectores dels professionals sanitari». Alguns professionals que havien estat en contacte directe amb pacient de coronavirus, i que els havien tractat sense protecció, en un primer moment s'havia ordenat el seu confinament. «Degut a aquest diversos protocols ens hem trobat amb treballadors que en un principi han hagut de ser confinats, al dia següent, cridats a treballar de nou, i després amb ordre de ser confinats de nou», detallen.

Per aquest motiu, el Comité d'Empresa del Pius Hospital de Valls, exigeix als governs que «assumeixin les seves responsabilitats, dotant de suficient material de protecció al personal sanitari, així com la realització de les proves que garanteixin la salut dels professionals».

tracking