Diari Més

Ajornen els jocs d'atzar exceptuant l'Euromillones de dimarts i divendres

Tan sols les butlletes de l’Euromillones que es van segellar la setmana passada seran vàlides, ja que els terminals no n’expedeixen de noves

Una imatge de l'Administració de Loteries número 1 de Torredembarra.

Ajornen els jocs d'atzar exceptuant l'Euromillones de dimarts i divendresCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atzar és un altre dels motors del dia a dia que ha quedat molt perjudicat a causa de la pandèmia del coronavirus. Pràcticament tots els sortejos han quedat bloquejats per culpa del virus i, amb alguna petita excepció, s’ajornen sine die.

Loteria nacional, Primitiva, Bonoloto, El Gordo, la Quiniela, Lototurf, Quíntuple Plus i Quinigol no se sortejaran, com a mínim i fins a nova ordre, durant els quinze dies que duri l’alerta i el confinament que ha decretat el govern espanyol. Tot i això, d’entre tots els sortejos que depenen de Loterías y Apuestas del Estado n’hi ha un que sí es desenvoluparà aquesta setmana. Aquest dimarts i aquest divendres l’Euromillones sí que veurà la llum, però té un motiu molt clar. La resta, segons Loterías y Apuestas, «s’ajornen fins a una data a determinar». Tampoc es podrà jugar per internet.

Euromillones es ven arreu de diversos països d’Europa, entre ells Espanya. No tots estan en estat d’alerta ni confinament, pel que, en principi, aquesta setmana està assegurat el seu sorteig. El problema és que hi ha un greuge comparatiu entre Espanya i la resta de països. A territori espanyol tan sols podran participar en el sorteig de l’Euromillones d’aquesta setmana aquelles persones que van segellar la seva butlleta la setmana passada. Es pot fer mitjançant una opció que consta de comprar les butlletes per a dues setmanes. Com que les administracions de loteria romanen tancades, no és possible fer cap Euromillones. Hi ha estancs que també tenen el sistema per poder jugar a la loteria, però s’ha cancel·lat la possibilitat de fer-ho. Sortiran greument perjudicades aquelles persones que tinguin unes xifres fixes i que veuran com els és impossible poder apostar-les.

«S’han aturat els sortejos»

Janet Dalmau regenta l’administració de loteries número 1 de Torredembarra i lamenta tot el que està suposant la pandèmia del coronavirus. «És molt trist», diu la torrenca, la qual recorda que «s’han aturat tots els sortejos, però ens han assegurat que s’acabaran celebrant», amb què aconsella que ningú llenci cap butlleta, ja que algun dia o altre li serà podria ser útil perquè podria acabar estant premiada. En cap cas li han dit que els sortejos se suspenen.

«Dissabte ens van avisar de l’estat d’alarma durant dues setmanes i que, d’aquesta manera, havíem de deixar de vendre, però totes les butlletes i loteria dels clients són vàlides, que ningú les llenci», explica Janet Dalmau, qui detalla que a nivell intern, «ens han comunicat que aquest dijous no haurem de pagar la factura de la setmana anterior», la qual oscil·la, depenent de la setmana, entre 10.000 i 20.000 euros. Encara no els han comunicat quan l’hauran d’abonar.

Per altra banda ja es va anunciar diumenge que l’ONCE suspenia tots els seus sortejos fins que «es recuperi la situació generada pel coronavirus». Quedaven suspesos els sortejos en les tres modalitats: els punts de venda presencials, agents venedors i establiments del Canal Físic Complementari.

tracking