Diari Més

Els gravats d'Antoni Tàpies ja es poden visitar al Castell de Vila-seca

La mostra inclou 61 obres provinents de la Fundació Vila Casas que no havien estat mai exposades

Inauguració de l'exposició la tarda de dimecres al Castell de Vila-seca.

Els gravats d'Antoni Tàpies ja es poden visitar al Castell de Vila-secaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimarts s’ha inaugurat al Castell de Vila-seca l’exposició Antoni Tàpies. La resistència del signe. Es tracta d’una col·lecció de gravats, considerada una obra de maduresa de Tàpies, que van ser confeccionats al taller de Joan Roma entre els anys 1989 i 1993. Les peces compten amb la distinció bon à tirer, és a dir, són les obres que l’artista usava com a model per estampar, i que es mostren al públic per primera vegada. Es tracta de gravats de gran format, sorprenents per les seves dimensions, i que són reflexe d’algunes de les seves preocupacions existencials d’Antoni Tàpies, com la mort, el comportament humà o la relació amb l’univers.

Una mostra «extraordinària»

L’exposició arriba a Vila-seca fruit del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació Vila Casas, centrada en la difusió de l’art contemporani català, i pel qual, durant un període de quatre anys, Vila-seca acollirà un total de vuit exposicions, a raó de dues per any.

El director d’art de la Fundació Vila Casas, Àlex Susanna, va assenyalar ahir durant la presentació de l’exposició que han volgut encetar aquesta col·laboració amb una mostra «extraordinària» de l’obra «d’un dels més grans artistes del segle XX», assegurant que el que es pot veure al Castell de Vila-seca és «una magnífica porta d’entrada a l’univers de Tàpies». A més dels gravats que conformen l’exposició, també s’hi pot veure l’escultura Campana, una peça de gran format realitzada amb cera industrial i fusta, així com el gravat original que va donar peu al logotip de la Universitat Rovira i Virgili.

Amb aquesta inauguració s’obren també al públic les portes del Castell de Vila-seca després dels treballs de recuperació i restauració duts a terme per l’Ajuntament, que va adquirir l’edifici i el jardí l’any 2005. Amb aquesta doble acció, Vila-seca busca posicionar-se com a epicentre cultural al sud de Catalunya, i atraure visitants més enllà de la demarcació.

Antoni Tàpies. La resistència del signe estarà oberta fins a l’1 de novembre en horari de 10 a 14 h dijous, diumenges i festius, i de 10 a 14h i de 16 a 20 h els dissabtes (a partir de l’1 de juny es passarà a l’horari d’estiu). A més, fins al 30 de juny, l’entrada al Castell i la visita a l’exposició serà gratuïta. També s’ofereix la possibilitat de fer visites guiades a particulars i grups escolars, així com tallers.

tracking