Diari Més

Municipal

Un grup d'ultradreta amenaça l'Ajuntament de Constantí, que els respon a xarxes tractant-los de rucs

El consistori també va considerar que se l'estava amenaçant

Algunes de les respostes que va donar el compte oficial de l'Ajuntament.

Un grup d'ultradreta amenaça l'Ajuntament de Constantí, que els respon a xarxes tractant-los de rucsTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat 6 de març, un grup d'ultradreta denominatAsociaciónUnióndeBrigadasva fer públic a través del seu compte detwitterun vídeo en què es veia com es penjava, tot i que malorientada, una bandera espanyola a la paret d'un edifici municipal de Constantí, on onejava únicament la bandera municipal.

A la piulada el grup amenaçava el consistori, dient-li que era un «primer aviso.Estáisprevaricando,saltandooslaleydebanderas», i etiquetava diversos mitjans perquè rebessin la notificació, com araOKDiario, Dolça Catalunya, LaNaciónDigital oA3Catalunyaentre d'altres. El missatge també justificava l'acció, «normalizarlo queesnormal...Esohacemos».

De seguida la piulada va recollir reaccions a favor i en contra de diversos usuaris de la xarxa social, però sens dubte sobtava la que els va dedicar el mateix Ajuntament de Constantí a través del seu compte oficial.

De fet, la resposta era a un dels usuaris que afirmava que «Como osjodever esabonitabandera», i la resposta municipal va ser prou clara i directa: «Puesno, nonosjode;nosjodequehayagentetanlerdacomotú».

A parir d'aquí es va obrir el debat sobre el que alguns usuaris consideraven un insult. A la qual cosa, el compte oficial de l'Ajuntament va adjuntar una definició de 'lerdo,lerda', que va qualificar d'«adjectiu, no un insult».

Part de la discussió també va estar relacionada amb el fet que els que havien col·locat la bandera espanyola donaven per fet que aquell era l'Ajuntament de Constantí, quan l'edifici consistorial és un altre. O el to d'amenaça de la piulada inicial, que també va ser resposta pel responsable de les xarxes de l'Ajuntament.

tracking