Diari Més

Treballadors d'atenció primària reclamen mampares per separar-se dels usuaris i els posen cadenes

El sindicat CATAC-CTS/IAC afirma que ho va demanar fa un any i que ara amb el coronavirus s'han pres mesures provisionals

Cadenes col·locades a un centre d'atenció primària de la Conca de Barberà.

Treballadors d'atenció primària reclamen mampares per separar-se dels usuaris i els posen cadenesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Als taulells d'atenció a l'usuari dels centres d'atenció primària de l'ICS de l'Espluga de Francolí i Montblanc, a la Conca de Barberà, s'han col·locat de manera provisional pals amb cadenes que allunyen els usuaris dels taulells.

Aquesta ha estat una solució que han adoptat els responsables dels centres davant la petició realitzada per treballadors de mesures de prevenció de risc físic i biològic de relació entre usuaris i administratius.

Segons explica el sindicatCATAC-CTS/IAC, fa un any van registrar un escrit, «signat per una gran majoria del personal administratiu dels centres de Primària de l'ICS del Camp de Tarragona», en què reclamaven la col·locació de mampares divisòries entre professionals i usuaris.

El sindicat explica que no han tingut cap resposta a la petició, «malgrat l'existència de guies del mateix Servei Català de la Salut en les quals es recomana la instal·lació de les mampares als taulells d'atenció a l'usuari com a mesura de prevenció davant agents biològics perillosos i transmissibles».

El mateix sindicat posa de manifest que l'actual situació generada pel coronavirus ha tornat a fer evident la necessitat d'aquesta mesura. Però la resposta de la Direcció de Primària, afirmaCATAC, ha estat «insòlita».

En alguns centres, explica, s'ha col·locat una cadena que impedeix als usuaris apropar-se al taulell. «Aquesta mesura», afegeix, «dificulta no només la propagació d'agents biològics, sinó també la confidencialitat i l'accessibilitat d'alguns usuaris per qüestions d'edat o mobilitat».

Cadenes col·locades per evitar que els usuaris s'atancin al taulell.

Treballadors d'atenció primària reclamen mampares per separar-se dels usuaris i els posen cadenesCedida

tracking