Diari Més

Cultura

Torreforta recull més de 500 firmes per pressionar per la nova biblioteca

Els dies 21 i 22 de març es faran actes per reclamar la millora del Centre Cívic del barri

Els veïns fa temps que demanen el trasllat de la biblioteca i l'arranjament del Centre Cívic.

Torreforta recull més de 500 firmes per pressionar per la nova bibliotecaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torreforta ha recollit més de 500 firmes per pressionar l’Ajuntament de Tarragona perquè construeixi la nova biblioteca en un sector de l’edifici del Mercat Municipal i arrangi el Centre Cívic, afectat per problemes estructurals. La previsió és «presentar les firmes que tinguem abans del pròxim plenari municipal», que probablement se celebrarà el dia 20 de març, va manifestar Modesto Pallejà, un dels veïns que signen una moció que serà registrada per ser debatuda pels grups municipals del consistori.

Pallejà va informar ahir dilluns a aquesta redacció que, per altra banda, per als dies 21 i 22 de març s’estan organitzant una sèrie d’activitats lúdiques i reivindicatives, entre les quals una xocolatada, en les quals participaran diversos grups de la ciutat. En el seu decurs, «recollirem més firmes», va dir Pallejà, qui desconeixia la data de celebració del plenari municipal del mes de març.

Pallejà, un dels portaveus dels veïns de Torreforta que reclamen la nova biblioteca, promesa fa uns anys per l’Ajuntament, va subratllar que «estem molt contents per l’interès de la gent del barri, que ens dona el seu suport perquè és coneixedora de la problemàtica de la biblioteca i del Centre Cívic». «El barri està sensibilitzat», va dir, per afegir que «no pot ser que per la filtració d’aigua s’hagin de llençar més de dos-cents llibres», va apuntar.

Pallejà va «lamentar» que en l’anterior plenari municipal el debat d’una moció pel mateix motiu que la que anirà al pròxim generés un debat infructuós. «Esquerra Republicana m’ha decebut, perquè no té voluntat de fer coses que va prometre», va dir Pallejà. En la nova moció es demana que «es porti a terme una modificació de crèdit del pressupost municipal de l’any 2020 específic, amb un únic concepte d’alta, per tal de disposar dels recursos econòmics adequats i necessaris per a l’inici de les obres de remodelació i adequació del Mercat Municipal de Torreforta per realitzar la construcció de la nova biblioteca».

En el text de la moció també es llegeix la frase «no volem més promeses, no volem més paraules amables, no volem que ens segueixin enganyant i privant del dret a la cultura, i volem una biblioteca digna ja». En aquest context, Pallejà va remarcar que «la nova biblioteca estava projectada, però per algun motiu es va aparcar». «Actualment, la biblioteca es troba en un estat lamentable i vergonyós», va recalcar el portaveu dels veïns.

tracking