Diari Més

Municipal

Salou supera els 29.000 habitants i demana una nova escola al Cap

L’Ajuntament demanarà la revisió de la documentació del centre que ja va ser desestimat al Cap Salou a la Generalitat

Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Salou.

Salou supera els 29.000 habitants i demana una nova escola al CapDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de superar el llindar dels 29.000 habitants, l’Ajuntament de Salou demanarà a la Generalitat la construcció d’una nova escola a la zona del Cap Salou. El consistori vol que el govern català revisi la documentació de l’equipament per a alumnes de 2 a 16 anys que ja va ser desestimat. En qualsevol cas, el consistori celebra el creixement demogràfic del municipi i l’atribueix al «procés positiu d’evolució constant i sostenible», en paraules de l’alcalde, Pere Granados.

Segons dades del darrer Padró Municipal d’Habitant, Salou té 29.033 persones censades. Per primer cop, la capital de la Costa Daurada ha superat els 29.000 habitants i comença el camí cap als 30.000. És un dels municipis on es preveu que el creixement sigui ascendent al llarg de la pròxima dècada. Per aquest motiu, l’alcalde, Pere Granados, «tenim previst absorbir el creixement de la població, perquè coneixem bé quines són les nostres possibilitats», per a la qual cosa serà necessari donar encaix a la nova població infantil.

El municipi de Salou té actualment sis escoles, dos instituts i tres llars d’infant municipal. Quatre escoles són públiques –l’escola Europa, la Santa Maria del Mar, l’Escola Vora Mar i l’escola Salou–; i dues privades –l’Escola Elisabeth és privada en concert amb la Generalitat i l’Escola Internacional del Camp. A més, compta amb l’institut Jaume I, el primer públic que es va construir al municipi, al que va seguir el Marta Mata. Tots els centres educatius, a excepció de l’Escola Internacional del Camp, s’ubiquen en una mateixa zona, en carrers situats al voltant del centre neuràlgic del carrer Barcelona.

La construcció d’una nova escola al Cap Salou suposaria oferir un nou atractiu a una part del municipi on cada cop hi ha més demanda de serveis. L’alcalde, Pere Granados, ha recordat que, en el seu dia, «la Generalitat va emetre uns informes desfavorables per a la construcció d’una nova escola; demanem, doncs, que es revisin les necessitats que tindrà Salou en un futur immediat, perquè tinguem previst el creixement que estem experimentant».

De les 29.033 persones censades actualment, segons dades del Padró Municipal d’Habitants, 18.953, són de nacionalitat espanyola, i 10.080 són estrangers (2.910 són comunitaris i 7.170 són no comunitaris). Dels censats espanyols, 9.599 són homes i 9.354 són dones, en percentatges de 50,65% i 49,35%, respectivament. Dels censats estrangers comunitaris, el 48,63% són homes i el 51,37% són dones. I dels no comunitaris, el 55,59% són homes i el 44,41% són dones. Per nacionalitats, els orígens amb més nombre de censats són: Espanya, Senegal, Rússia, Índia, Rumania, Marroc, Pakistan, Itàlia i Bulgària. El tram d’edat amb més persones empadronades segons la piràmide de població és, per a Espanya, dels 40 als 49 anys. Pels comunitaris, també de 40 a 49. I pels no comunitaris, de 30 a 39 anys.

Segons l’Ajuntament de Salou, els projectes com Hard Rock, que dinamitzaran el turisme 365 dies a l’any; la futura creació de zones APEU (Àrees de Promoció de l’Economia Urbana), a l’estil dels districtes de dinamització comercial (BID); i la previsió de creixement de la ciutat de forma sostenible i com a Destinació Turística Intel·ligent (DTI), són els principals focus d’atracció de nous residents a Salou.

tracking