Diari Més

Laboral

Treballadors del Consell de l'Alt Camp denuncien desprotecció perquè el conveni no és vigent des del 2005

Consideren que hi ha incompliments que posen en risc la seva salut i no descarten dur Inspecció de Treball davant el Síndic per inacció

Imatge de la façana de la seu del Consell Comarcal de l'Alt Camp

Treballadors del Consell de l'Alt Camp denuncien desprotecció perquè el conveni no és vigent des del 2005Google

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Unitari de Personal del Consell Comarcal de l'Alt Camp ha decidit exposar públicament una situació laboral que consideren denunciable, després de no tenir resposta, diuen, ni de l'equip de govern de l'ens, ni per part d'Inspecció de Treball.

Segons expliquen en un comunicat, el mes de setembre de l'any passat, Inspecció de Treball va enviar un requeriment al consell perquè en el termini de dos mesos donés resolgués els incompliments laborals que havia detectat, referits en gran manera a prevenció de riscos laborals.

Sis mesos després, però, segons afirmen els treballadors, no s'ha donat sortida a cap problemàtica i no han rebut resposta per part d'Inspecció de Treball quan els han exposat aquests incompliments. Per aquest motiu, afirmen, es plantegen denunciar Inspecció de Treball al Síndic de Greuges per la seva inacció.

Pel que fa als incompliments per part de l'equip de govern del Consell, format per Junts per Catalunya i Alcoverencs pel Canvi, el Comitè destaca la negativa a negociar un nou conveni laboral, ja que recorden que l'últim tenia vigència fins a l'any 2005, «per tant els treballadors quedem completament desprotegits des de llavors».

Però els treballadors consideren que els incompliments més greus per part dels responsables del Consell es refereixen a qüestions de seguretat i salut. Indiquen que no es disposa d'un pla de prevenció de riscos laborals, «i tampoc s'informa dels accidents laborals que es produeixen». Des de l'any 2016 als treballadors no se'ls realitza la revisió mèdica anual, i la situació, afegeixen, «s'agreuja amb aquells treballadors que cada dia han de treballar amb vehicles pesants, com són els de la recollida de la brossa».

Els treballadors també volen recordar que han rebut el suport de l'oposició al plenari comarcal dels grups d'Esquerra i la CUP, «però el grup del PSC no s'ha manifestat al respecte», afegeixen.

tracking