Diari Més

Habitatge

Compromís per arreglar les esquerdes dels edificis del barri de Centcelles de Constantí

L'Ajuntament i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya acorden mesures per resoldre les patologies dels immobles

Veïns conversant, indignats, per les greus esquerdes que pateixen a l'escala d'un bloc de pisos al barri Centcelles de Constantí.

Compromís per arreglar les esquerdes dels edificis del barri de Centcelles de ConstantíACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Constantí i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya han signat aquest dilluns un acord pel qual s'estableix la planificació de tasques i la creació d'una comissió de treball per afrontar les patologies estructurals als edificis del barri de Centcelles. Són nou illes de cases amb uns 600 pisos d'una promoció de protecció oficial construïda als anys 70 que pateixen diferents problemes, com ara esquerdes –algunes de fins a mig pam d'amplada. L'Agència de l’Habitatge de Catalunya ja té enllestit l’informe sobre les patologies, la valoració estimada de les actuacions a realitzar i estudia la possible col·laboració de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) per a l'auscultació del terreny i de les edificacions.
L'Agència de l'Habitatge de Catalunya és titular d'alguns pisos, encara que la majoria, un 85%, són de propietat privada perquè han exhaurit el seu període de protecció oficial. Durant l'últim any, l'Ajuntament de Constantí ha realitzat obres de renovació de la xarxa d'aigua i clavegueram. A més, els pressupostos d'enguany inclouen una partida de 30.000 euros per a la contractació de tècnics destinats exclusivament a les tasques de millora dels immobles.

Així, una de les primeres mesures serà treballar per a la constitució de les comunitats de propietaris als diferents immobles del barri que encara no en tenen. Això hauria de facilitar la tasca d'assessorament als veïns per part del consistori. Després, es convocarà els veïns del barri a una reunió conjunta per informar-los dels procediments que hauran de seguir i les mesures que s'hauran d'adoptar. Al novembre es va indicar que les subvencions podrien arribar als 500.000 euros amb la previsió d'executar obres a finals d'enguany.

tracking