Diari Més

Patrimoni

La Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat renova el compromís amb la candidatura de la UNESCO

El desplegament del Sistema de Gestió del paisatge Priorat-Montsant-Siurana, prioritari

Unes vinyes als peus de Falset, al Priorat.

La Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat renova el compromís amb la candidatura de la UNESCOACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Permanent de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat ha renovat el seu compromís i el de les institucions que hi són representades amb el projecte prioratí que té com a marc la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a Patrimoni Mundial de la UNESCO, retirada el juny passat. La renovació d'aquest compromís es concreta, en primer lloc, en la voluntat de seguir treballant per desplegar el Sistema de Gestió del paisatge Priorat-Montsant-Siurana -que es deriva de la candidatura a Patrimoni Mundial- «com l'expressió de l'acord i l'aliança de tots els actors que intervenen en diferents nivells i competències en aquest paisatge i com un instrument privilegiat per afavorir-ne les interrelacions i la cooperació permanents».
La comissió la integren els departaments de Cultura, Agricultura, Governació i Territori de la Generalitat, l'Observatori del Paisatge, l'associació Prioritat, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Priorat.

Segons informa la comissió, es tracta de «contribuir a fer possible la implementació àgil, eficaç i eficient d'aquest Sistema de Gestió, participant i cooperant, des dels seus àmbits respectius amb la representació més qualificada i escaient possible, per tal de garantir una bona capacitat estratègica, decisòria i executòria quan correspongui i en cada cas».

D'altra banda, durant al reunió de dijous la Comissió Permanent també va mostrar la voluntat de seguir impulsant la candidatura prioratina a la UNESCO, després de la retirada estratègica el passat mes de juny, en la reunió anual de la Convenció del Patrimoni Mundial, per tal que sigui examinada més endavant. Aleshores es va afirmar que la intenció era tornar-hi a aspirar en un període d'entre dos i tres anys.

La comissió recorda que la retirada estratègica d'una candidatura és una opció freqüent en els processos d'inscripció en la llista de Patrimoni Mundial, amb la qual cosa es mostra convençuda del valor de la candidatura prioratina, i de la necessitat d'introduir millores en aquells aspectes que van ser requerits pels avaluadors.

tracking