Diari Més

Policial

Els Mossos desarticulen un grup criminal dedicat a robatoris amb força en bars del Camp de Tarragona

El grup obtenia informació dels bars abans de cometre els robatoris per si era necessari manipular les alarmes

Imatge d'arxiu d'un establiment que va patir un robatori.

Els Mossos desarticulen un grup criminal dedicat a robatoris amb força en bars del Camp de TarragonaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona van detenir el passat 27 de febrer, a Sant Celoni (Vallès Oriental), tres homes de 27, 43 i 48 anys, de nacionalitat albanesa i veïns de Barcelona, com a presumptes autors de set delictes de robatori amb força en bars, sis del Camp de Tarragona i un de Sant Celoni en un període de només vint dies. Les detencions i la investigació d’aquest cas es va fer de manera conjunta amb efectius de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC).

Les detencions són resultat d’una investigació oberta després de detectar-se una sèrie de robatoris amb força a l’interior de bars amb l’objectiu de sostreure la recaptació de les màquines escurabutxaques. Concretament, entre els dies 4 i 24 de febrer es van produir sis robatoris amb el mateix modus operandi en bars de Constantí, del barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, Rourell, Vallmoll (Alt Camp) i la Selva del Camp (Baix Camp).

El grup, que es desplaçava des de Barcelona amb un vehicle de lloguer, obtenia informació dels bars abans de cometre els robatoris per si era necessari manipular les alarmes. Habitualment accedien de matinada als establiments després de tallar o forçar la persiana metàl·lica i els panys o trencar els vidres.

Els sospitosos, que disposaven de diverses eines per forçar els locals, es repartien les tasques en les seves actuacions. Únicament un d’ells es quedava a l’exterior realitzant tasques de vigilància i tenia assignada la funció de facilitar i garantir la fugida conduint el vehicle.

Finalment, el passat 27 de febrer se’ls va aconseguir detenir in fraganti quan estaven forçant un bar a Sant Celoni (Vallès Oriental). La investigació continua oberta i no es descarta que en les properes setmanes es puguin atribuir altres fets de la mateixa tipologia a aquest grup criminal.

Els tres detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar aquest passat dissabte a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Granollers (Vallès Oriental).

tracking