Diari Més

Laboral

Dilluns rellevaran a Tempo en la neteja d'edificis municipals de Salou

El govern celebra avui una reunió per tancar definitivament un conflicte laboral que manté brutes instal·lacions esportives i escoles

El terra d'alguns espais de l'Escola Salou presenta brutícia, segons denuncien les famílies.

Dilluns rellevaran a Tempo en la neteja d'edificis municipals de SalouCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Salou aprovarà avui el canvi d’empresa que s’encarrega del servei de neteja en edificis de titularitat municipal. La Junta de Govern Local es reunirà avui després de diversos mesos amb un conflicte laboral que manté, encara, la plantilla sense cobrar les nòmines des del passat mes de novembre. Equipaments com el Patronat de Turisme, la Policia Local, instal·lacions esportives i diverses escoles s’han vist afectades per l’absència o la reducció del servei. La contractació es fa, segons un comunicat del govern local, pel tràmit d’emergència.

Abans de l’aprovació d’adjudicació del nou contracte la Junta té previst acordar la resolució d’ofici del contracte amb l’empresa Tempo Facility Services SLU, formalitzat el 27 de març de 2019, per «incompliment culpable de l’empresa de les seves obligacions contractuals». La nova empresa –que l’Ajuntament es preveu que comenci a prestar el servei de neteja a partir del pròxim dilluns, dia 9 de març, data en què es produirà la subrogació del personal adscrit a la prestació del servei que tingui dret.

Les escoles, el punt més feble

Dins dels equipaments que són de titularitat municipal, les escoles són les més vulnerables en un cas així. Diverses mares dels alumnes de l’Escola Salou han manifestat ja públicament el seu malestar per la brutícia que s’acumula al terra de les aules o a les mateixes taules dels més petits, que «estan negres», assegura una de les mares a Diari Més. Aquesta situació no és nova, ja es va denunciar poc després d’iniciar-se la vaga de les treballadores de neteja. Però les famílies es queixen que no hi hagi hagut cap mesura provisional mentre no s’adjudiqués el contracte. «Les professores estan netejant», assegura la mateixa mare. Una altra va publicar recentment un missatge a les xarxes socials que «vull que recuperin els seus llocs de treball i els paguin d’un cop. Però també com a mare vull que una escola estigui neta». Davant d’això, el president del comitè d’empresa, Manolo Carmona, va emplaçar les famílies a fer arribar les queixes a la direcció del centre per tal de resoldre la situació. Carmona, en declaracions a aquest mitjà, va apuntar ahir que tret de les administracions on aquestes es van fer càrrec del sou de les treballadores –és el cas dels ajuntaments de la Pobla de Mafumet i la Canonja–, en d’altres encara estan pendents de cobrar fins a quatre nòmines, les corresponents als mesos de novembre, desembre, gener i febrer, alhora que no tenen previsió de percebre els pagaments del març. «Ens han enganyat moltes vegades, ja», diu Carmona, que desconfia també de l’Ajuntament de Salou. Els contractes més grans de Tempo a la demarcació –que ha deixat de pagar les nòmines arreu de l’Estat de manera progressiva en els darrers mesos– es troben els Casals de la Gent Gran de la Generalitat de Catalunya o els equipaments de la Diputació de Tarragona, on tampoc se sap quina empresa es farà càrrec del servei. Des de l’Ajuntament de Salou s’han limitat a anunciar la reunió que tindrà lloc avui per tancar la nova concessió. Algunes de les famílies s’han ofert fins i tot a netejar l’espai, però des de la direcció els ho han denegat per impediments legals.

tracking