Diari Més

Una dosi de pop d'autor amb segell torrenc

‘Casa nova’ és el segon treball del grup Tres, format pels torrencs David Morlà i Jordi Suñé

Jordi Suñé i David Morlà, membres del duet Tres.

Una dosi de pop d'autor amb segell torrencCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 24 de febrer es va publicar Casa Nova (Right Here Right Now, 2020), el segon treball del grup Tres, un duet format per David Morlà (veu i guitarra acústica) i Jordi Suñé (veu i baix elèctric). Aquest és el segon disc dels músics de Torredembarra, després del seu treball de debut, La sal de la mar (Right Here Right Now, 2015).

Enregistrat a Most Wanted Studio d’Altafulla, Casa nova inclou deu cançons en català que han escrit els dos músics al 50%, i que ells mateixos defineixen com a «pop d’autor», i on han buscat un so «despullat, íntim, força acústic, proper al folk americà, però alhora contundent».

Això no obstant, Morlà i Suñé han incorporat també algunes pinzellades de poesia (Dolors Miquel, Miquel Martí i Pol), de surrealisme, de reivindicació i de sabor a mar. La Torre també hi és ben present, amb un tema anomenat Goigs a Santa Rosalia i la col·laboració dels cantaires de la Coral Xaloc Infantil de Torredembarra. En aquest mateix àmbit de col·laboracions, els torrencs han comptat també amb els músics Gerard Mallorquí (bateria), Joseba Loinaz (teclats), Gerard Torres (acordió diatònic), Sergi Clofent (violí), Josué García (trompeta) i Josep Maria Orellana (trombó). El músic Joan Reig també posa la veu en una cançó i apareix en el vídeo de Casa nova, el tema que el duet ha escollit com a presentació d’aquest nou treball.

L’enregistrament del videoclip es va fer a Torredembarra, i va comptar amb la col·laboració d’amics, coneguts i persones anònimes que van voler sumar-se al projecte.

Sota la producció de Joan Rubinat, aquest nou treball, asseguren els seus autors, s’ha gravat a foc lent: «Han passat quatre anys des del primer disc, i hem cuinat el segon a poc a poc. Fins que no vam tenir les deu cançons que volíem, no ens vam plantejar tornar a l’estudi».

El disc s’ha finançat en part a través d’una campanya de micromecenatge, de la qual, explica David Morlà, se senten «molt satisfets per la resposta rebuda». També celebren la bona acollida del videoclip de Casa nova, «que en només quinze dies ja ha superat el miler de visualitzacions».

El treball s’ha editat en format CD i vinil, i també es pot aconseguir a través els canals digitals habituals. La presentació oficial de Casa nova es farà el pròxim 9 de maig a la Sala del mar de Torredembarra, a les 20 h., en un concert que el duet torrenc apunta que serà molt especial, perquè comptaran amb la presència de la majoria dels col·laboradors, inclosos els petits cantaires de la Coral Xaloc. Prèviament, Tres farà una preestrena del seu nou treball a la Gastroteca El Centru de Vila-seca, el diumenge 19 d’abril a les 13.30 h. En totes dues presentacions el duet de músics promet oferir al públic l’energia positiva i les tornades enganxoses que són característiques del seu treball.

Per a més informació sobre els punts de venda del disc i futurs concerts, es pot consultar la pàgina web de la formació, www.tresduet.cat.

tracking