Diari Més

Educació

L'ICS Camp de Tarragona celebra per tercer any la Jornada de Recerca en Infermeria

El Camp de Tarragona «és pioner a Catalunya en fomentar que les infermeres facin el doctorat amb beques de la Fundació Jordi Gol i Gurina»

Imatge de la jornada celebrada al Campus Catalunya de la URV.

L'ICS Camp de Tarragona celebra per tercer any la Jornada de Recerca en InfermeriaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per tercer any i amb caràcter bianual, l’ICS Camp de Tarragona ha organitzat avui dimecres 4 de març, a la Sala de Graus del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Jornada de Recerca en Infermeria in memoriam Empar Valdivieso. La jornada pretén donar visibilitat i incentivar la recerca en Infermeria, tant en l’Atenció Primària com en l’Hospital Universitari Joan XXIII, recordant i homenatjant la infermera i doctora Empar Valdivieso. Amb el lema 'Posa TIC a la teva pràctica' la jornada de treball ha fet un pas endavant amb l’ús de la tecnologia i les comunicacions.

Aquest matí, han inaugurat la jornada la responsable d’Ensenyament d’Infermeria al Campus Baix Penedès de la URV, Lourdes Rubio, el director de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, Joan Vendrell, el coordinador de la Unitat de Suport a la Recerca de l’ICS Camp de Tarragona, Josep Basora, la directora de cures de l’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona, Maria del Puy Munian, i la infermera investigadora i doctora de l’Atenció Primària, Cristina Rey.

La investigadora i coordinadora de la jornada, Cristina Rey, ha explicat que «es vol fomentar la recerca en Infermeria amb la construcció de referents com la infermera i doctora, Empar Valdivieso». Cristina Rey ha afegit que «s’ha volgut socialitzar la recerca en Infermeria amb tallers que es basen en la participació i, precisament, un dels premis el donen els assistents a la jornada». La jornada també ha servit per captar estudiants i residents que també vulguin realitzar una carrera investigadora.

El coordinador de la Unitat de Suport a la Recerca en Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona, Josep Basora, ha afirmat que «hi ha alliberament d’infermeres per fer recerca des de l’any 2017 amb les beques Peris». El Camp de Tarragona és pioner a Catalunya en fomentar que les infermeres facin el doctorat gràcies a beques predoc de la Fundació Jordi Gol i Gurina. A més, l’ICS Camp de Tarragona té projectes finançats amb convocatòries competitives amb els ajuts del Instituto de Salud Carlos III, a l’IDIAP Jordi Gol i de les beques Peris (Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut).

tracking