Diari Més

Policial

Desarticulada a Tarragona una organització dedicada al tràfic de marihuana a gran escala

L'operació s'ha tancat amb 8 persones detingudes i el decomís de tres plantacions

Una de les detencions realitzades durant l'operació 'venasive'.

Desarticulada a Tarragona una organització dedicada al tràfic de marihuana a gran escalaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Guàrdia Civil, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Tarragona i la Policia Local de Mont-roig del Camp, han desarticulat una organització criminal internacional dedicada al cultiu i tràfic de marihuana a gran escala.

L'operació, denominada 'venasive' ha permès la detenció de 8 persones de nacionalitat sèrbia, eslovaca i romanesa en cinc registres domiciliaris que també han servit per a requisar més de 3.100 plantes de marihuana, gairebé 86.000 grams de la mateixa substància preparada per a ser distribuïda, 5.700 grams de restes de plantes per a preparar-ne derivats de l'haixix, 3 armes de foc curtes, 36.000 euros en bitllets i divises falses, 5.750 euros en efectiu i diversos efectes dedicats al cultiu de la marihuana.

Segons expliquen fonts de la Guàrdia Civil, l'institut armat va tenir coneixement a mitjan any passat de la presència a la demarcació de Tarragona d'un clan format per ciutadans de l'Europa de l'est i liderada per un ciutadà eslovac.

Durant la investigació es van poder localitzar els indrets que la banda tenia destinats tant a plantacions com als dedicats a residència i magatzem de la substància prohibida. El líder de la banda, segons les mateixes fonts, exercia un fort control sobre els membres del clan i disposava d'un sistema de videovigilància dels locals.

El líder, juntament amb la seva parella, de nacionalitat romanesa, eren els encarregats de supervisar els centres de producció i de fer els contactes amb els futurs compradors que, de vegades, eren acompanyats a les plantacions per examinar el gènere. La parella també s'encarregava del lloguer dels vehicles que utilitzaven la resta de membres del clan, que bàsicament es dedicava a les plantacions.

Finalment, després de la investigació, el passat divendres es va establir el dispositiu policial conjunt per a fer els registres als locals controlats.

Els immobles tenien tots fortes mesures de seguretat, amb sistemes de vigilància perimetral, detectors de presència, infrarojos i la 'bunquerització' dels espais, amb portes i finestres fetes de ferro forjat.

La banda estava fortament especialitzada en un sistema de producció industrial en què també es van trobar tecnologia per experimentar amb nous tipus de marihuana i dues peladores industrials de cabdells de marihuana.

Un dels registres es va fer a un habitatge a la localitat de Riudoms. Allí els agents van ser rebuts amb diversos trets d'armes de foc. Dins l'habitatge es van atrinxerar dos homes que finalment van ser convençuts perquè deixessin les armes.

Sis dels detinguts han estat ingressats a presó, sense fiança, per ordre del jutjat, mentre que a dos d'ells se'ls ha decretat presó eludible sota fiança de 40.000 euros.

Una dels armes localitzades durant els registres.

Desarticulada a Tarragona una organització dedicada al tràfic de marihuana a gran escalaGuàrdia Civil

Cabdells de marihuana preparats per a la seva transformació.

Desarticulada a Tarragona una organització dedicada al tràfic de marihuana a gran escalaGuàrdia Civil

tracking