Diari Més

Constantí busca nom per al nou gegantó que reproduirà la figura d'un mestre d'escola

Coincidint amb la commemoració del centenari de l'escola pública

Cartell anunciant l'elecció popular del nom del nou gegantó.

Constantí busca nom per al nou gegantó que reproduirà la figura d'un mestre d'escola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Constantí commemora aquest 2020 el centenari de l'escola pública al municipi i una manera de celebrar-ho serà l'estrena d'un nou gegantó que reproduirà la figura d'un mestre d'escola.

L'Ajuntament de Constantí ha encarregat el gegantó al mestre artesà Joan Miró Oró, especialitzat en imatgeria festiva, que també és l'autor de la novaDragoninadel poble.

La nova figura del seguici popular encara no té nom, i el consistori ha obert una votació popular, «entre una sèrie de propostes totes elles relacionades amb personatges històrics vinculats amb Constantí: Feliu, Ramon, Llorenç, Bartomeu, Cristòfor i Sebastià».

La votació es realitza a través d'unes butlletes que s'han de dipositar abans del 17 d'abril a les urnes que s'han repartit per dependències municipals i centres educatius. El resultat de la votació es farà públic a la parada de l'Ajuntament durant la Diada de Sant Jordi.

El nou mestre gegantó està dissenyat per ser portat per nens i nenes de 10 a 12 anys i estarà a disposició de les AMPA de les escoles. El seu bateig es realitzarà el 25 d'abril durant la celebració de la festa de les AMPA del municipi.

tracking