Diari Més

Transport

Nou avenç per a la construcció del futur tren-tramvia a Tarragona

Infraestructures.cat adjudica a Bruno Remoue i Associats els serveis d’assistència tècnica per a la redacció del pla especial del nou tramvia

Operaris retirant elements de la via del tren a Salou al gener.

Nou avenç per a la construcció del futur tren-tramvia a TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futur trem-tramvia, el que altrament s’ha conegut com a Tramcamp, va fent petits avenços de cara a la seva instal·lació al tram de via ferroviària de la Costa Daurada que ha quedat desafectada amb la posada en marxa del nou servei ferroviari per la variant de Vandellòs del Corredor mediterrani.

Infraestructures.cat ha adjudicat a l’empresa Bruno Remoue i Associats el servei d’assistència tècnica per a la redacció del pla especial d’infraestructura ferroviària del futur tren-tramvia per un import de 79.272 euros i un termini d’execució de cinc mesos. L’inici del contracte resta, però, condicionat a la definició de l’alternativa seleccionada dels dos estudis informatius sobre aquest projecte –un és fase 1 i, l’altre, fase 2–, que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ja va adjudicar el passat 4 de febrer. Aquests estudis corresponen als dos àmbits d’actuació del projecte, entre Cambrils i Tarragona; i Cambrils i Reus, amb un termini d’execució d’entre cinc i sis mesos, respectivament, i un import global d’adjudicació de 456.200 euros. Segons va informar el departament de Territori aleshores, l’objectiu és tenir aprovats tots els estudis la tardor del 2021. Els estudis informatius que es van adjudicar inclouran la definició i valoració de les diverses alternatives de l’actuació, pel que fa a traçat, via i la resta d’elements necessaris. Després, se sotmetran a informació pública. Els municipis que abasta aquesta actuació són Cambrils, Salou, Vila-seca, Tarragona i Reus. En l’àmbit de l’estudi informatiu de la segona fase, entre Cambrils i Reus, s’estudiarà la nova connexió entre Port Aventura i Vila-seca, la connexió amb la futura connexió amb l’aeroport de Reus i l’estació d’alta velocitat del Camp de Tarragona. El Pla especial d’infraestructura ferroviària, definirà la protecció del ferrocarril d’acord amb la legislació urbanística vigent i establirà els diferents nivells de protecció de la xarxa. Per Territori, tant els projectes informatius, com els d’impacte ambiental i el pla especial es fan en paral·lel amb l’objectiu de tenir redactats els estudis informatius l’estiu d’aquest 2020 i la totalitat dels documents aprovats la tardor de 2021.

El tren-tramvia és un projecte que ha de millorar la mobilitat entre les poblacions compreses entre Cambrils, Tarragona i Reus amb l’aprofitament dels terrenys desafectats de l’antic corredor i la creació d’un sistema ferroviari de rodalies.

tracking