Diari Més

Societat

Roda de Berà explica als seus veïns què fer en cas que els ocupin la casa

L’Ajuntament ha posat en marxa un bustiatge amb l’objectiu de prevenir a la població

Aquest és el pamflet on es poden llegir els consells sobre què fer en cas d'ocupació.

Roda de Berà explica als seus veïns què fer en cas que els ocupin la casaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els problemes que està suposant l’ocupació d’habitatges a Roda de Berà han provocat que l’Ajuntament hagi decidir avisar als veïns de com actuar en el cas de trobar-se en una situació d’aquest tipus. Aquesta és una de les mesures que ha posat en marxa un consistori que està vivint moments complicats per aquesta problemàtica, que va portar fins i tot a realitzar una mobilització davant de l’Ajuntament com a senyal de protesta.

El consistori liderat per Pere Virgili ha decidit fer un bustiatge pels habitatges del poble amb pamflets on s’especifica què poden fer els veïns si es troben amb un cas d’ocupació per part d’aliens. En primer terme, s’explica què cal fer per a poder prevenir l’ocupació. Accions com informar als veïns que la casa quedarà deshabitada durant uns dies, donar de baixa els subministraments, tancar bé portes i finestres, recollir la correspondència regularment i instal·lar una alarma són els modes d’actuar, segons l’Ajuntament, per a ajudar a prevenir una futura ocupació.

En el cas que l’habitatge ja hagi estat ocupat, els consells que han rebut els veïns són, en primer terme, avisar a la Policia Local. Després, presentar una denúncia als Mossos d’Esquadra o a la Policia Local, contractar un advocat i comunicar a l’Ajuntament que li han ocupat la casa.

També hi ha consells si hi ha sospites que un habitatge propi o aliè serà ocupat. Començant per una trucada a la Policia Local, passant per a informar veïns i comunitat de propietaris i acabant per comunicar-ho a l’Ajuntament.

El consistori, d’aquesta manera, anima als seus veïns a informar sempre d’aquestes situacions, ja que «cal perdre la por a denunciar», segons explica el pamflet, que recomana posar-se en contacte sempre amb la Policia Local al 977 65 77 00.

tracking