Diari Més

Turisme

El projecte PECT TurisTIC en família de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre reuneix el seu Consell General

El projecte pretén convertir la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre en destinacions de referència per al turisme familiar

Imatge de la reunió al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona.

El projecte PECT TurisTIC en família de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre reuneix el seu Consell GeneralCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragonaha acollit la reunió anual del principal òrgan de decisió del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) TurisTIC en família, que permet que 7 organismes públics i privats del territori treballin conjuntament per tal que les destinacions turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre esdevinguin referents pel turisme familiar. El projecte, liderat per la Diputació de Tarragona, es va presentar públicament el mes de maigdel 2018i aquesta és lasegonatrobada del seu Consell General, que acull els màxims representants de les entitats participants.

La trobada haestat presididapeldiputat delegat de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació,Pere Granados, i ha comptat amb l'assistència de representants de les diferents entitats sòcies beneficiàries del projecte, cada una de les quals està al capdavant de com a mínim una de les operacions que el conformen. A la reuniótambé hi han assistit representants de les entitats participants no beneficiàries, és a dir, aquelles que tot i no coordinar cap de les operacions sí que hi col·laboren. Així, entreels assistents a la reunió, cal assenyalar la presència dela diputada i alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; del diputat i primer tinent d'alcalde de l'ajuntament de la Canonja, Salvador Ferré, o de l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu,entre d'altres.

Pere Granados ha destacat que el PECT TurisTIC en família «és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars». D’aquesta manera, segons ha afegit, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.

Cofinançat per la Unió Europea, mitjançant el FEDER, PECT significa 'Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial', i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: la Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), la Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular, NFOC Salut),EURECAT Centre Tecnològic de Catalunya, l'Ajuntament de Montblanc, l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

Sinergies entre socis

El projecte PECT TurisTIC en família promou, a través de la seva operació de Coordinació, que els tècnics a càrrec de les diferents operacions treballin de manera coordinada, facilitant la interacció entre ells. Així, disposen d’una plataformaon-linecol·laborativa, on es comparteix documentació legal i administrativa, i informació d’interès, a més d’altres eines de comunicació.

Aquesta manera de treballar vol incentivar sinergies entre els diferents socis i fomentar la creació de xarxa entre tots els agents públics i privats relacionats amb el turisme a la demarcació de Tarragona. D'aquesta manera, a través de les operacions del PECT TurisTIC es creenrelacionsque afavoreixen laconsecuciód'idees i solucions innovadores i creatives per als reptes del sector.

tracking