Diari Més

Política

Josep Andreu comunica la seva baixa d'Esquerra Republicana

Creu que és una decisió que «procedia» fer després de nombrosos desacords amb el partit

Pep Andreu, alcalde de Montblanc, en una imatge d'arxiu.

L'alcalde de Montblanc, Pep Andreu, estripa el carnet d'ERCViquipèdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Andreu, alcalde de Montblanc i exdiputat al Congrés i al Parlament per Esquerra Republicana de Catalunya, ha fet pública aquest dimecres la renúncia a continuar militant al partit. Andreu, en declaracions a Diari Més, assegura que «en els darrers anys s’anava veient que jo tampoc estava molt d’acord amb els posicionaments d’ERC i ells tampoc amb els meus». En aquest sentit, recorda especialment quan les relacions es van tensar l’any passat en afegir-se a la Crida liderada per Carles Puigdemont, i que es podrien haver tensat de nou per la seva participació aquest dissabte a l’Ateneu Barcelonès.

«No procedia seguir tenint friccions», afirma, alhora que destaca que la setmana passada la presidenta regional del partit, Irene Aragonès, va emetre un comunicat intern agraint la tasca feta pel polític de la Conca de Barberà. «Jo estic més per la línia que avui representa Carles Puigdemont, que és aguantar l’embat amb l’Estat, i sembla que ERC no hi està», diu Andreu, que afegeix que el conflicte rau en la línia política a Catalunya, i no de relacions dins la federació territorial.

Tot i la renúncia, Josep Andreu té previst continuar al capdavant del càrrec d’alcalde de Montblanc i no modificar l’estructura del govern ni de l’Agrupament Catalanista de Montblanc (ACM), que computa els vots obtinguts per a Esquerra Republicana al Consell Comarcal i a la Diputació. Aquest acord, segons apunta, es podria mantenir en pròxims comicis ja que «a molts llocs hi ha alcaldes independents que es presenten amb Esquerra Republicana». De moment, cap altre membre de l’ACM ha fet pública la seva baixa del partit, seguint els passos d’Andreu.

Després d’iniciar la seva carrera política a l’Ajuntament de Montblanc l’any 1991, va prendre possessió del càrrec de senador a Madrid l’any 2003 per uns mesos, al final d’aquella legislatura. Va ser a l’inici de la següent quan va aconseguir ser diputat al Congrés espanyol i, ja al 2012, va ser escollit diputat al Parlament de Catalunya. La seva adhesió al projecte polític de la Crida Nacional per la República, impulsada per Puigdemont i Jordi Sànchez, va provocar tensions amb Esquerra Republicana, que va refusar sumar-s’hi, a diferència de Junts per Catalunya.

tracking