Diari Més

Demografia

La demarcació de Tarragona creixerà 60.000 habitants en una dècada

S’espera que comarques com la Conca de Barberà, el Priorat i la Terra Alta en perdin

Els pressupostos de Salou continuen apostant per la promoció turística del municipi.

El govern de Salou pressuposta la construcció del Casal de la DonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si al 2019 el Camp de Tarragona va sumar el creixement anual més elevat després de l’inici de la crisi, l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) calcula que aquesta progressió seguirà en la mateixa línia fins al 2033. La projecció calculada per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) diu que la província de Tarragona creixerà, en els pròxims 13 anys, prop de 60.000 habitants. La major part d’aquest creixement estarà protagonitzat pel Tarragonès, amb més de 35.000 habitants més el 2033. En el costat contrari, tant la Conca de Barberà com el Priorat i la Terra Alta tenen previsió de perdre població, en el mateix sentit que les Terres de l’Ebre, que experimentarien un lleu descens poblacional. Finalment, el Baix Penedès pujaria 14.000 habitants. En conjunt, la demarcació de Tarragona fregaria, doncs, la barrera dels 900.000 veïns.

Per poblacions, la capital, Tarragona, assoliria la xifra més alta de població, amb 148.273 –més de 13.000 més que els actuals–, i la seguirien Reus, amb 110.254 –un increment de 6.000– i el Vendrell –3.000 més el 2033. El creixement en la resta de capitals de comarca no és tan pronunciat i si fa no fa es mantindria en les mateixes xifres que les actuals.

Salou i Cunit

L’estudi calcula que els municipis de més de 5.000 habitants serien els que tindrien un major creixement. Entre ells hi ha Salou, amb un 27,1% més de població, i Cunit, amb un 22,6%. Per tal que aquest creixement sigui possible, la baixa natalitat serà compensada amb un increment de la immigració, segons l’informe.

Pel que fa a les franges d’edat, des de l’Idescat apunten que, a la demarcació, la línia de costa del Camp de Tarragona i els municipis més poblats de les Terres de l’Ebre serien els menys envellits. Entre els que disposarien d’un percentatge més alt de menors de 15 anys hi ha Constantí, el Morell i Vilallonga del Camp, amb un 17%. Per contra, la Terra Alta i el Priorat, entre d’altres zones de l’interior, serien els que tindrien menys població jove, com ara Gratallops i l’Argentera, amb el 8%.

Salou estaria entre els municipis amb més població entre els 16 i 64 anys (66,2%), mentre que l’Ametlla de Mar, Roda de Berà i Sant Carles de la Ràpita, amb prop d’un 30%, serien els que tindrien –d’entre els que superen els 5.000 habitants– major percentatge de persones de més de 65 anys el 2033.

tracking