Diari Més

Mobilitat

Cambrils posa en marxa un nou punt de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics

L’estació està situada a la Rambla Jaume I i disposa de tres preses que es poden utilitzar segons el tipus de connector

Imatge del nou punt de recàrrega ràpida de la Rambla Jaume I de Cambrils.

Cambrils posa en marxa un nou punt de recàrrega ràpida de vehicles elèctricsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils ha posat en marxa el primer punt de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics del municipi, que ja compta amb tres punts de càrrega semiràpida. La nova estació està ubicada estratègicament a la Rambla Jaume I, en ple centre del port, disposa de tres connectors de càrrega diferents (Chademo DC, CCS Combo 2 DC i Mennekes AC) amb mànegues de 5 metres cadascuna, i pot carregar dos vehicles simultàniament.

El regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana, Lluís Abella, i el regidor de Govern Obert i Contractació, han visitat avui la nova estació. L’equip de recàrrega instal·lat en la Rambla Jaume I permet connectar un vehicle elèctric a 50 kW en corrent continua i un vehicle a 43 kW en corrent alterna. Un vehicle elèctric petit es pot carregar en 30 o 40 minuts i un vehicle d’alta autonomia en dues hores aproximadament. A més, l’estació pot carregar vehicles pesats, com furgonetes i autobusos petits.

D’aquesta manera, tots els cotxes i furgonetes de repartiment d’última milla tenen la possibilitat de carregar en aquest nou punt de càrrega ràpida. La càrrega serà balancejada en el cas que dos vehicles demanin la màxim potència simultàniament.

Les altres tres estacions de Cambrils, inaugurades l’any 2015, són de càrrega semiràpida i tenen dues preses cadascuna. Dues estan situades al carrer Robert Gerhard i un a la plaça de la Vila.

L'estació funciona amb les targetes T-Electric que genera Cambrils, a més de totes les targetes d’altres municipis adherits a la plataforma de interoperabilitat amb ICAEN, que permet que les persones usuàries dels municipis adherits puguin carregar gratuïtament a qualsevol dels punts de la xarxa. Les estacions també accepten l'app Aparcar.

Amb la posada en marxa del nou punt, l’Ajuntament de Cambrils i l’empresa municipal Aparcam aposten per potenciar la mobilitat sostenible, en el marc del projecte iCambrils. En aquest sentit, durant el 2019 l’Ajuntament va renovar part de la flota municipal amb vehicles elèctrics i híbrids.

Amb el mateix objectiu, a Cambrils els vehicles elèctrics o amb tecnologia tipus híbrida gasolina/elèctric o diesel/elèctric gaudeixen d'una bonificació del 75 % de la quota de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica.

tracking