Diari Més

Fluvial

Repsol allibera cabal de la presa del Catllar entre avui i dijous

Recomana no acostar-se a la llera del Gaià

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Repsol Petróleo allibera un cabal de 0,5 m3 /s 3 m3/s de la presa del Catllar entre les nou del matí d’avui i el dijous amb l’objectiu de netejar la llera i renovar l’habitat fluvial al tram baix del Riu Gaià, segons l’acord de col·laboració entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge, l’Agència Catalana de l’Aigua i Repsol Petróleo. La Generalitat ha informat del desembassament de la presa del Catllar als municipis del Catllar, la Riera de Gaià, Altafulla i Tarragona per tal que prenguin tot un seguit de mesures durant l’operació. En concret, recorda als ajuntaments que el cabal podrà augmentar de forma sobtada a la llera principal del Gaià i afectar trams baixos i guals.

Es recomana mantenir el tancament de punts baixos, guals, accessos a la llera i creuaments de riu a nivell als municipis abans esmentats i es desaconsella realitzar activitats a la llera del riu Gaià.

D’altra banda, el passat cap de setmana Protecció Civil va avisar aquest cap de setmana els municipis situats aigües avall de l’embassament de Riudecanyes, al Baix Camp que el pantà es trobava en la quota màxima i comença a desbordar-se i dissabte evacuava un cabal de dos metres cúbics per segon.

La presa del Catllar ja desembassa.

Repsol allibera cabal de la presa del Catllar entre avui i dijousGerard Martí

Agents Rurals controlant el desembassament de la presa del Catllar.

Repsol alliberarà cabal de la presa del Catllar entre avui i dijousAgents Rurals

tracking