Diari Més

Ferrocarril

FGC adjudica la redacció de dos estudis del tramvia de la costa

El conseller Damià Calvet va apuntar ahir que l’entrada en funcionament es podria produir «entre el 2024 i el 2025»

Els veïns de Cambrils han d'agafar el tren al nord del municipi des del passat 13 de gener.

FGC adjudica la redacció de dos estudis del tramvia de la costaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per un import aproximat de 400.000 euros, la Generalitat va adjudicar ahir dos estudis informatius per tirar endavant l’anomenat TramCamp, el tramvia de la línia de la costa del Camp de Tarragona. Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) espera posar en funcionament aquesta nova línia que es preveu que tingui onze parades en el total de divuit quilòmetres de recorregut, entre Cambrils i Tarragona i amb possibles connexions amb Reus i Vila-seca. D’aquesta manera, es preveu pal·liar els efectes de la pèrdua dels trens en benefici del Corredor Mediterrani.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va apuntar ahir a l’horitzó d’entrada en funcionament «entre el 2024 i el 2025», just al final del nou mandat que surti de les urnes d’unes ja anunciades eleccions autonòmiques. La data dependrà del que trigui Adif a desmantellar l’actual infraestructura i per això va reclamar que tot vagi «acompassat». Segons el conseller, el tancament de la línia de la costa i la manca d’oferta de transport públic els «neguiteja» molt.

Dues fases, onze mesos

Tots dos contractes s’han adjudicat a la mateixa empresa: GPO Ingenieria y Arquitectura SLU, i sumen un termini màxim d’onze mesos. El primer és el del Servei d’assistència tècnica per a la redacció de l’estudi informatiu del nou tren-tramvia en la seva primera fase, entre Cambrils i Tarragona. L’import d’aquest contracte serà finalment de 138.062,77 euros amb IVA. Tindrà una durada de cinc mesos i consisteix en un estudi de demanda, un altre previ d’alternatives de traçat, i finalment la redacció de l’estudi informatiu. En la fase primera, que aprofitarà el tram desafectat entre Cambrils i Port Aventura, hi ha dues parts: la que va fins a Salou, amb un recorregut de 8,5 quilòmetres i set parades, i el que arriba fins a Tarragona, que són 10,2 quilòmetres més i quatre parades.

Pel que fa al segon, es tracta del Servei d’assistència per a la redacció de l’estudi informatiu del nou tren-tramvia en la seva segona fase, de Cambrils a Reus i altres ramals, i té un cost de 318.222,14 euros IVA inclòs. La durada d’aquest contracte serà de sis mesos. Aquest estudi parteix de la necessitat també d’una connexió cap a Vila-seca, per poder arribar a Reus, en un servei que podria explotar l’empresa pública FGC. Aquest segon estudi estarà condicionat per l’elaboració del de la primera fase, pel que fa al tram Cambrils-Tarragona. Comprèn una nova connexió ferroviària entre Port Aventura i Vila-seca, un nou ramal amb Tarragona per evitar el polígon químic, així com el tram de Vila-seca a Reus per la via ferroviària existent i el tram entre les dues capitals també per la línia existent. Alhora, el contracte fixa que es tinguin en compte també les possibles alternatives de connexió amb l’Aeroport de Reus i amb el Corredor Mediterrani. Concretament, el ramal de Cambrils Estació a Cambrils Nord, la nova connexió amb l’Aeroport de Reus i la nova connexió amb l’Estació Central del Corredor Mediterrani.

La licitació d’aquests estudis es va fer el passat mes d’agost i no ha estat fins ara que s’ha adjudicat. Tot i això, caldrà esperar a l’actuació d’Adif així com a les demandes del territori per veure si el TramCamp, inicialment projectat amb també un altre estudi informatiu ja l’any 2010 i que es mostrava més ambiciós quant a la connexió entre municipis, es podrà fer finalment realitat.

tracking