Diari Més

Policial

La Guàrdia Civil confisca més de 17.000 plantes de marihuana durant el 2019 al Camp

La comarca del Baix Penedès és on han dut a terme més operacions seguida del Baix Camp

Des de l'any 2014 s'ha detectat un increment gradual en la producció.

La Guàrdia Civil confisca més de 17.000 plantes de marihuana durant el 2019Guardia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha realitzat més de 25 actuacions relacionades amb el cultiu, elaboració i trànsit de cànnabis al Camp de Tarragona durant el 2019. En total s'han detingut 55 persones i s'han confiscat 17.438 plantes de marihuana, 100’2 quilos de cànnabis disposat per a la seva venda, armes de foc, així com innombrable material i elements emprats per als cultius.

El BaixPenedès és la comarca on s'han portat a terme més operacions amb9.250 plantes de cànnabis confiscades. Aquesta ha anat seguida del Baix Camp amb 4.752 plantes.

La major part de les plantacions s'han detectat en habitatges de segona residència, en immobles llogats o ocupats il·legalment, normalment en urbanitzacions amb baixa densitat de població. En alguns llocs es van trobar sofisticats zulos, trapes, portes simulades, panys d'alta seguretat, circuits de vídeo vigilància i gossos de presa per ocultar els cultius.

Arran de les investigacions de la Guàrdia Civil s'ha detectat un augment qualitatiu i quantitatiu en la producció de la substància, utilitzant coneixements i elements cada vegada més sofisticats.

Entre les actuacions més destacades de la benemèrita hi ha l'operació Ruinas que va culminar amb la detenció de 4 membres d'una organització criminal a Valls i que disposava d'una àmplia xarxa d'habitatges on conreaven, elaborava i traficaven amb diferents tipus de droga. En aquesta actuació es van confiscar 2.600 plantes de marihuana, 18 quilos de cabdells de marihuana, 80 grams d'haixix, 81 pastilles d'èxtasis, 6.000 llavors de cànnabis i 2 armes de foc, una llarga de gran calibre preparada per a disparar i una curta d'un sol tret.

Finalment, en l'operació Pinatell, desenvolupada per la Guàrdia Civil i la Policia Local de Roda de Berà que investigaven el tràfic de drogues a nivell internacional, va finalitzar amb la detenció de 2 persones de nacionalitat albanesa i la intervenció de 250 plantes de cànnabis sativa, 54 quilos d'haixix, 9 quilos de cabdells de marihuana seca i llista per a la seva distribució i posterior venda, 1 pistola 9 mm. curta i una armilla antibales.

tracking