Diari Més

Successos

Dos taxistes agredits amb arma blanca la matinada de diumenge

Els fets van tenir lloc a la parada del carrer Pere Martell i l’autor va ser detingut quan es trobava a la Rambla Nova

Imatge d'arxiu de la parada de taxi del carrer Pere Martell, on van ocórrer els fets.

Dos taxistes agredits amb arma blanca la matinada de diumengeGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos taxistes van resultar ferits per arma blanca més enllà de les dues de la matinada d’ahir diumenge, quan es trobaven a la parada del carrer Pere Martell. Un dels professionals va rebre almenys una ganivetada al tòrax i el segon en un braç. Un individu, que va ser detingut poc després dels fets a la Rambla Nova, va dirigir-se al taxista que es trobava en primer lloc a la parada i va dir que volia anar a Salou, al mateix temps que va comentar que no duia diners i que pagaria un cop arribat al destí. Els taxistes que cobreixen el torn de nit estan acostumats a situacions com la descrita i la reacció lògica és demanar el pagament d’almenys una part del trajecte i, fins i tot, en funció de les circumstàncies, es neguen a realitzar el servei.

Davant d’aquesta situació, va ser que la persona detinguda hauria tret una arma blanca i va agredir el taxista, amb el resultat d’una punxada neta al tòrax, a l’altura de cor. El taxista va patir un lleuger desmai quan va ser ferit.

Es van viure moments de tensió, que es van accentuar quan es va produir la primera de les agressions. El taxista que es trobava en el segon lloc de la filera, a l’espera de l’arribada d’un client, també va ser ferit per la mateixa persona, en aquest cas al braç. El primer taxista va ser atès pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i va ser traslladat a l’hospital Joan XXIII, i va ser donat d’alta hores després. El segon taxista agredit va tenir la sang freda de desplaçar-se amb el seu vehicle fins al citat centre hospitalari, on també va ser donat d’alta després de practicar-li les corresponents cures mèdiques. Els dos taxistes eren fora del cotxe quan van patir l’agressió. Fins a la parada de Pere Martell es van desplaçar agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, a més de l’equip del SEM. Amb la descripció del presumpte autor dels fets, es va iniciar una cerca que va finalitat amb la localització i posterior detenció del suposat autor dels fets a la Rambla Nova. Segons fonts consultades per aquesta redacció, l’individu seria un delinqüent comú.

Condemna de la professió

L’Agrupació Ràdio Taxi Tarragona va condemnar uns fets que haurien pogut acabar en tragèdia. El president de l’entitat, David Navarro, va manifestar a aquesta redacció que, «afortunadament, els dos companys han estat donats d’alta». Navarro va dir que, a les nits, «cada vegada hi ha més discussions» protagonitzades per clients que afirmen no tenir diners i que pagaran un cop arribats al destí o que estan perjudicats pel consum de drogues. Davant de situacions que poden plantejar un risc, «quan el taxista no ho veu clar es pot negar a fer el servei», sobretot quan realitza el torn de nit. «La seguretat dels taxistes és el més important», va dir Navarro, qui va insistir a dir que, de manera especial, és a la nit quan es produeixen circumstàncies perilloses per al col·lectiu.

tracking