Diari Més

Festa Major de Salou

Salou viu un cap de setmana d'actes multitudinaris amb la desfilada i el Cós Blanc

La Fideuada popular al Nàutic i el Correfoc han conclòs avui diumenge

Una de les comparses a la rua d'aquest matí.

La cercavila de lluïment dóna el tret de sortida al dia gran de la Festa Major de SalouOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 30.000 persones es van aplegar al voltant del carrer Ciutat de Reus el passat dissabte al vespre per gaudir del Cós Blanc, l’espectacular festa del confeti en la que hi participen les 29 colles amb les seves carrosses. El Cós Blanc, que enguany feia quaranta anys, era el colofó final d’una gran festa major d’hivern i d’un cap de setmana en què, el bon temps –marcat per temperatures quasi primaverals– i els actes més populars han omplert els carrers de la capital de la Costa Daurada.

El cap de setmana començava ben d’hora, dissabte, amb la Diana Florejada, llevant a tot el municipi i preparant-lo per a la gran festa que dura tot el dia. Minuts després de les deu del matí, el carrer de l’Advocat Gallego començava a rebre milers de persones disfressades i preparades per a pujar a les corresponents carrosses i comparses; enguany n’han participat 29. A les onze en punt començava la tradicional desfilada de lluïment en la qual les carretel·les s’exhibeixen en un recorregut que va fins al passeig de Jaume I omplint de festa, música i ball tot el camí. Durant la desfilada de lluïment, les colles participen en el concurs de millor carrossa, millor disfressa i millor comparsa.

La desfilada del matí era només l’aperitiu d’allò que succeiria a la nit: el tradicional Cós blanc que, com cada any, aplega més de 30.000 persones de públic d’arreu. Durant la desfilada, els 20 canons instal·lats al llarg del carrer Ciutat de Reus van llençar 25 tones de confeti al temps que s’oferia tot un espectacle de música i llums al pas de les carrosses a través de deu 10 ponts de llum i so. L’animació va anar a càrrec del DJ Moncho, sota les directrius de Juanma Hidalgo que van fer del Cós Blanc tot un esclat de festa.

La festa, però, va continuar l’endemà, ahir diumenge, amb un atapeït programa d’actes en els quals van participar centenars de persones. La XII Trobada Scooterista, activitats a l’espigó del moll, la missa de Festa Major i la Fideuada popular van omplir els carrers de gent durant el matí fins al migdia de diumenge. A la tarda, el concert a l’envelat, el correfoc, i el castell de focs posaven el punt final a una festa major d’hivern de la qual encara es podrà gaudir d’alguns actes posteriors durant aquesta setmana. Avui la cita serà per als més petits.

tracking