Diari Més

Ferrocarril

Montblanc i l'Ampolla recuperaran la venda de bitllets de tren al febrer

L’Ajuntament de la capital de la Conca de Barberà hi ha dut a terme darrerament tasques de neteja

Les andanes de l'estació de Montblanc, en una imatge d'arxiu.

Montblanc i l'Ampolla recuperaran la venda de bitllets de tren al febrerCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions ferroviàries de Montblanc i de l’Ampolla comptaran, a partir del pròxim 1 de febrer, amb el servei de venda de bitllets. Així ho confirmen fonts d’Adif, que destaca que aquestes són les dues poblacions de la demarcació de Tarragona que es beneficiaran de l’acord d’investidura al govern espanyol, d’entre les prop de 140 localitats afectades pel canvi arreu de l’Estat. La mesura s’implantarà per Adif només fins al juny, ja que la gestió d’aquests serveis la fan de manera «transitòria» fins que Renfe la pugui assumir, a causa de la liberalització del sector ferroviari.

L’Ajuntament de Montblanc destaca que aquesta mesura s’implanta arrel de l’acord entre Teruel Existe i el PSOE de cara a la investidura de Pedro Sánchez. L’estació de Montblanc fa dos anys que es troba tancada i el passat 15 de novembre Adif va posar-hi un vigilant, però no va fer operativa la venda de bitllets. No obstant, l’1 de desembre Renfe no va voler assumir els compromisos d’Adif i va tornar a deixar l’estació tancada.

Així el dia 1 de febrer tornarà a estar oberta la taquilla a més d’un vigilant a l’estació de Montblanc durant els set dies de la setmana. I també, en els pròxims dies quedarà instal·lada una màquina de venda de bitllets amb targeta. L’Ajuntament celebra aquesta decisió i es compromet a «mantenir netes les andanes i la plaça d’aparcament per tal de poder donar una imatge normal de l’estació». Ara bé, l’alcalde, Josep Andreu, demana a la ciutadania un «compromís cívic per tal de poder tenir una estació digna a la nostra vila». La brigada municipal de Montblanc va netejar ahir les vies del tren, que segons indica el consistori es trobaven plenes de brutícia. Aquestes tasques es van realitzar sota la supervisió d’un vigilant d’Adif.

Malgrat que aquesta és una competència d’Adif –companyia que al·lega manca de personal–, l’Ajuntament es va comprometre a realitzar la neteja, ja que la imatge de brutícia de les vies del tren no era pròpia de la gent que fa ús de l’estació de Montblanc. Més encara, els propers dies es procedirà a netejar les pintades de les parets de l’estació, «a fi d’aconseguir un espai digne pels montblanquins i usuaris de l’estació». Ja fa temps que es va acordar que davant la falta de neteja de la plaça de l’estació, l’Ajuntament de la capital de la Conca se’n faria càrrec –com així està essent–, a més de realitzar el buidatge de les papereres i la neteja de les andanes.

tracking